Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Aleksander Zverev je poražen u osmini finala Rolan Garosa, a šesti nosilac je posle meča otkrio da je igrao bolestan i da je prethodnog dana imao temperaturu od 38 stepeni.

To je, s obzirom na situacijom sa pandemijom koronavirusa, dovelo do toga da mnogi posumnjaju da se Nemac možda zarazio koronom, pa su se oglasili i organizatori Rolan Garosa.

PROČITAJTE JOŠ:

Zverev je na konferenciji za medije odbio da odgovori na pitanje novinara Bena Rotenberga o tome kada se poslednji put testirao na koronavirus.

PROČITAJTE JOŠ: Zverev: Bolestan sam, jedva govorim i dišem

„Neću da odgovorim na tvoje pitanje, nema šanse da odgovorim na tvoja pitanja posle svega što su pisao o meni poslednjih meseci. Apsolutno nema šanse“, rekao je Zverev.

Pojedini mediji su preneli da je test Zvereva koji je obavio danas posle meča bio negativan, ali je interesantno da su se nekako istovremeno oglasili sa Rolan Garosa, rekavši agenciji Rojters kako se on nije konsultovao sa medicinskom službom turnira pre meča sa Sinerom, što je bio dužan da učini ako se nije osećao dobro.

Pravila su takva da se svaki igrač koji oseti simptome bolova u grlu, teškoća u disanju i ima temperaturu višu od 38 stepeni, obavezno javi lekarima.

Dalje, čelnici turnira i Teniske federacije Francuske su potvrdili da se Zverev poslednji put testirao 29. septembra i da je rezultat tog testa bio negativan.

Kako god bilo, ponovo se diže prašina zbog mogućeg slučaja sa koronavirusom u svetu tenisa.

To je bila tema čitavog leta, a posebno u Njujorku gde je francuski teniser Benoa Per bio pozitivan na testu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar