Novak Đoković Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak Đoković je eliminisan u trećem kolu Monte Karla nakon partije karijere Danijela Evansa (6:4, 7:5), a najbolji teniser sveta će imati za čim da žali.

Đoković nije često bio ovako „obrisan“ sa šljake kao što se to desilo ovog četvrtka u Monaku. Zapravo je Evans ušao u izabrano društvo tenisera koji su uspeli sa 2:0 da dobiju najboljeg tenisera sveta.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednji put se Novaku to desilo na šljaci pre tri godine kada ga je Novak savladao, 2017. je uz Španca uspeo da ga savlada i Zverev, godinu dana pre toga Endi Mari, što dovoljno govori o tome koliko retko se dešava da Novak pretrpi ovakve šamare. U poslednje dve godine je samo Nadal uspevao da sruši Novaka na šljaci što dovoljno govori o tome kako je Srbin igrao u proteklom periodu.

„Da budem iskren, mislim da je ovo bio jedan od najgorih mečeva i nastupa koje sam odigrao, a da ih se sećam, iz poslednjih godina. Ne želim da oduzimam bilo šta protivniku i umanjujem mu pobedu, ali sa moje strane, osećao sam se užasno na terenu. Ništa nije prolazilo i to je bio jedan od takvih dana“, rekao je Đoković posle meča.

Najbolji teniser sveta je tako propustio priliku da osvoji veliki broj bodova jer je i pre dve godine, kada je poslednji put održan turnir u Monaku, takmičenje završio u četvrtfinalu porazom od Danila Medvedeva (6:3, 4:6, 6:2). Tako je Novak ostao na samo 90 bodova, a mogao je svoj saldo da uveća za gotovo 900 ATP bodova i tako je mogao da napravi još veću razliku u odnosu na direktne kandidate. I to u momentu kada drugi igrač sveta ne igra zbog koronavirusa. Šansa je prokockana, ali uvek postoji neka sreća u nesreći.

Novak Đoković Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Pre pet godina je Novak takmičenje u Monte Karlu završio u drugom kolu. Slavio je tada Čeh Jiri Veseli (još jedna partija karijere), ali je ovo samo dodatno motivisalo Novaka da osvoji Rolan Garos, u tome momentu četvrti uzastopni grend slem! Mnogi se nadaju da će se istorija ponoviti…

„Nisam osećao udarce i igrao sam loše. Sada, kad odlazim sa terena, razočaran sam, ali je duga sezona na šljaci, ima turnira i mesta za napredak. Evans je imao mnogo varijacija u igri, slajs koristi efikasno i kreće se brzo. Servira i igra voleje, stvarno kompletan igrač. Lepo je gledati tako nekog, ali ne i igrati protiv njega. Mnogo talenta“, objasnio je srpski as.

Uprkos svemu „velika trojka“ nas je navikla da retko kada ispada pre četvrtfinala (neretko i polufinala), pa je ovako rana eliminacija bila pravo čudo. Uostalom Novak je i dalje drugi najbolji „šljakaš“ sa 15 titula na ovoj podlozi, a ubedljivo prvo mesto ne samo među aktuelnim igračima drži Rafael Nadal sa 60 trofeja (od toga 11 Monte Karla i 13 Rolan Garosa).

Đoković je nakon 10 vezanih trijumfa pretrpeo i prvi poraz ove sezone i to izuzetno bolan.

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar