Foto: EPA/Marcelo Sayao

Novak Đoković je pre nekoliko godina imao dosta problema sa povredom lakta, koja je pretila da ozbiljno ugrozi njegovu karijeru. Srećom, sve to je prevazišao i vratio se na vrh.

Poznato je da je Novak propustio drugi deo 2017. godine, tačnije od Vimbldona te godine do kraja sezone, a kada se početkom naredne godine vratio na teren, naišao je na neočekivane probleme.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je nedavno imao prilike da priča o tom periodu, kada je beležio rezultate koji nisu bili na nivou njegovih očekivanja.

Kaže da je tada imao saveznika u bivšem šampionu Rolan Garosa i nekadašnjem broju jedan, Brazilcu Gustavu Kuertenu.

„Te 2018. godine nije išlo kako sam očekivao. Razgovarao sam sa Gugom nekoliko puta. Na Rolan Garosu mu je rekao da u smislu oporavka idem korak po korak. Mislim da sam se vratio na teren veoma brzo posle operacije, mislio sam da će mi takmičenje i turniri pomoći da se vratim na najviši nivo, ali nije bilo tako. Išlo je baš loše“ priznao je Novak.

Đoković je dodao da mu je tada brazilski teniser dao nekoliko saveta koji su mu mnogo pomogli.

„Tokom tog procesa razgovarao sam sa Gustavom nekoliko puta i on mi je rekao da treba da verujem u proces oporavka. Poslušao sam ga i sve je prošlo kako treba. Mnogo mi je pomogao da prevaziđem taj loš trenutak u karijeri“, rekao je Novak za „Sport tv Brazil“.

Da je sve bilo u redu, najblje svedoči da je Nova u to leto 2018. godine osvojio vimbldonsku titulu i to u momentu kada je bio van Top 20 na ATP listi. Do kraja godine je načinio spektakularan povratak na prvo mesto ATP liste, osvojivši usput i titulu na US Openu.

Sada je na prvom mestu i kako stvari stoje, biće tu još dugo, a ambicija mu je da na listi igrača koji su najduže vladali na ATP listi prestigne Rodžera Federera, koji je ukupno 310 nedelja bio broj jedan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare