Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

"Derbi mladih" opravdao očekivanja, titula ipak ide Sineru

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je turnir u Umagu, pošto je u finalu bio bolji od Karlosa Alkaraza sa 2:1, po setovima 6:7 (5), 6:1, 6:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je trajao dva sata i 28 minuta, a Siner je preokretom stigao do šeste titule u karijeri, odnosno prve u ovoj sezoni.

Tokom prvog seta oba tenisera su odlično servirala, pa nije viđena nijedna brejk lopta. Ipak, u taj-brejku je Alkaraz iskoristio drugu set loptu i poveo.

U drugom delu bilo je mnogo brejk šansi na obe strane, a razlika je bila u tome što je Siner svoje koristio. Najpre je spasao šest brejk lopti u svom prvom servis gemu u setu, a onda je ubrzo poveo sa 2:1.

Ponovo se Italijan suočio sa dve brejk lopte, ali je uspeo da se sačuva i u narednom gemu oduzme servis rivalu za 4:1. Italijan je brzo osvojio i naredna dva gema i izjednačio u setovima.

U odlučujućem setu oba tenisera su zadržala svoj servis na startu, Alkaraz je potom propustio novu brejk priliku, da bi Siner vezao nova dva brejka, odnosno četiri gema i stigao do pobede.

Siner je tako na svoj konto upisao novih 250 ATP bodova, a trenutno je deseti teniser sveta. Sa druge strane, Alkaraz će od ponedeljka biti čevrti teniser planete, iako je ostao bez titule u Umagu.

BONUS VIDEO Poslednji poen za sedmu titulu Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare