Foto:Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Kanadski teniser Denis Šapovalov podelio je utiske posle meča prvog kola ATP kupa u Melubrnu, u noći između ponedeljka i utorka.

Srbija je u ponedeljak pobedila Kanadu sa 2-1, pošto je u singlu Dušan Lajović poražen od Miloša Raonića u dva seta 6:3, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ:

U susretu dvojice najboljih tenisera Srbije i Kanade, Novak Đoković pobedio je Šapovalova sa 7:5, 7:5, pa je srpski dubl presudio i odlučio pobednika.

Za sve vreme okršaja, koji je startovao od ponoći po srpskom vremenu, deo tribina bio je ispunjen srpskom publikom koja je vatreno bodrila svoje igrače.

To nije baš prijalo Šapovalovu, koji je napomenuo da su teniseri sigurno bili zadovoljni što su igrali pred publikom posle duže vremena.

„Čudno igrati pred navijačima. Siguran sam da su se momci zabavili… Ranije je bilo standardno igrati pred punim tribinama, ali sad je malo drugačije. Kad se podvuče crta, mislim da to ne utiče mnogo na nivo igre ili na način na koji teniseri izlaze na teren“, kaže Šapovalov.

Dodao je da njemu više odgovara da igra pred navijačima zbog energije, ali mu oni srpski na pašu već drugu godinu zaredom.

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

„Igranje prošle godine pred srpskim navijačima nije bilo baš zabavno. Mislim da je danas bilo bolje što nije bilo toliko navijača. Zahvalan sam navijačima Kanade koji su došli. Bili su glasni, lepo ih je bilo čuti“, rekao je Šapovalov.

Da podsetimo, Srbija i Kanada su se sastale i prošle godine na ATP kupu, a Šapovalov je tada bio iznerviran jer su ga navijači ometali kada je Đoković servirao, a na semaforu stajalo 3:1.

„Je**te se“, opsovao je tada rezugnirani Kanađanin, posle čega je reagovao i sudija u stolici: „Ovo je teniski meč. Najvažnija stvar među nama je poštovanje, ako ne želite da gledate tenis, idite kući“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar