Kanadski teniser Denis Šapovalov kaže da ima šanse da pobedi Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona.

Popularni „Šapo“ je do polufinala stigao kroz pet setova protiv Karena Hačanova i posle skoro tri i po sata tenisa – 6:4, 3:6, 5:7, 6:1, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bilo je momenata kada sam mislio da je on bolji od mene, ali vi ste me održavali u igri, podržavali ste me i mnogo vam zahvaljujem na tome“, rekao je Šapovalov publici posle meča.

Izdvojio je i neke od gemova, poput petog gema iz poslednjeg seta kada nije iskoristio nijednu od tri brejk prilike, a Hačanov je poveo 3:2.

„Nije bilo lako, posle propuštenih 0:40 u petom setu, to je bio jedan od najluđih gemova koje sam odigrao u životu ali sam bio u sličnom položaju i na US openu. I tada sam u petom setu igrao najbolje što mogu ali je sada sreća bila na mojoj strani. Obojica smo zaslužili da pobedimo“, rekao je Šapovalov.

Njegov sledeći rival je Novak Đoković, prvi reket sveta koji je u tri seta izašao na kraj sa Martonom Fučovičem.

„Naravno on je najbolji na svetu, ali mislim da je sve moguće. Kad pogledate na početku meča u petak će biti 0:0. Ništa drugo nije bitno, to je teniski meč i može da ode na bilo koju stranu. Verujem u svoje mogućnosti i tim, stvarno verujem da je sve moguće“, rekao je Šapovalov.

Podsećamo, polufinale Šapovalova i Đokovića je na programu u petak, a to će biti sedmi okršaj njih dvojice. Svih šest do sada dobio je srpski igrač.

BONUS VIDEO: Trening šampiona, kako se Đoković sprema za titulu na Vimbldonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare