Gal Mekel i košarkaš Partizana Jam Madar, foto: EPA-EFE/Miguel Angel Polo
Gal Mekel i košarkaš Partizana Jam Madar, foto: EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Izraelski plejmejker Gal Mekel postaće novi član Andore.

Mekel je nakon nastupa za Unikahu prošle godine odlučio da ostane u španskoj ACB ligi, ali će promeniti u klub.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako javljaju španski mediji, pregovori između Andore i Mekela su već uveliko u toku, a već se u narednim danima očekuje i ozvaničenje saradnje.

Izraelac je 2015. godine nastupao za Crvenu zvezdu i od njega se očekivalo da bude jedan od nosilaca igre crveno-belih te sezone, ali on nije uspeo da opravda očekivanja, te saradnja sa klubom sa Malog Kalemegdana nije produžena na još jednu sezonu.

Nakon odlaska iz Zvezde, njegova karijera nije krenula silaznom putanjom, ali ni u jednom klubu nije mogao da se ustali. Svake godine je menjao sredinu, a okušao se redom u Gran Kanariji, Zenitu, Ređini, kao i u pomenutoj Unikahi prošle godine.

U Malagi je prosešno beležio šest poena i 2,9 asistencija u ACB ligi, odnosno 7,4 poena i tri asistencije u Evrokup mečevima.

Izraelski plejmejker će sa Andorom u novoj sezoni nastupati u ACB ligi i Evrokupu, gde će španski tim odmeriti snage sa Partizanom u grupi A, evropskog takmičenja. Duel te dve ekipe je na programu 10. novembra.

Andora je otvorila prvenstvo Španije sa četiri uzastopna poraza, što je posledica izostanka trojice prvotimaca, od kojih je jedan Serđi Garsija, upravo plejmejker koga dolazi da odmeni Mekel.

Mekelov debi u novom dresu se očekuje već narednog vikenda protiv Huventuda.

Bonus video: Veselin Petrović i anegdota sa Karijem Pešićem

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar