Foto: Printscreen/Youtube

Franko Davin, nekadašnji Dejvis kup reprezentativac Argentine, za argentinski dnevnik "La Nasion" pričao je o svojim iskustvima sa koronavirusom.

Davin, koji je nekada bio 30. igrač na svetu, sada je trener britanskog tenisera Kajla Edmunda.

PROČITAJTE JOŠ:

Davin je novinarima otkrio da se koronavirusom zarazio dok je bio na redovnim trenerskim dužnostima u Majamiju.

„Krajem juna radio sam mnogo, previše sati sam provodio na terenu i to u vreme kada je u Majamiju baš vruće. Jednog dana sam se osećao kao da sam dobio sunčanicu. Pomislio sam, uzeću dan slobodno, da se malo odmorim od toga. Da radim nešto sasvim drugo. Međutim, narednog dana sam se vratio obavezama, ali sam osećao jak umor. Popodne sam ostao kod kuće i narednog jutra uradio test, bilo je to u četvrtak 25. juna“, kaže Davin.

Osvajač tri ATP titule kaže da se osećao veoma loše, da mu je, ustvari, bilo sve gore i gore.

„Osećao sam se loše, kao da imam jak grip, sa bolovima u celom telu, onaj osećaj kada ne želite da ustanete. Rezultate testa vam daju između 48 i 72 sata i pogodilo se da pada za vikend. Bio sam od četvrtka do ponedeljka bez rezultata, ali imao sam osećaj da imam grip“, dodao je Davin.

Niko iz njegove porodice nije bio pozitivan kada je razgovarao sa njima, tako da veruje da se zarazio od nekog ko verovatno nije ni znao da je zaražen.

„Radim i sa momcima od 18, 20, 22 godine koji su asimptomatični i koji moguće je, prenose virus. U vreme testiranja, pozvao sam ljude sa kojima sam bio u kontaktu i niko nije imao simptome virusne infekcije. Tako da sam i ja verovao da ga nemam. Onda sam za vikend osetio da gubim čulo ukusa i mirisa. Tada sam fizički bio nešto bolje, ali četvrtog i petog dana sam počeo da kašljem i osećam da imam kratak dah. To je najgore. Čitao sam svašta, u toj situaciji postajete očajni. Imam prijatelje Italijane koji su mi rekli jednu stvar, Španci opet drugu. Reći ću šta sam ja osećao – mislio sam da umirem! Mislio sam, u četiri dana ću ili umreti ili preživeti“, zaključio je Davin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar