Foto: EPA-EFE/PETE MAROVICH

Siti Open, prvi turnir u ATP kalendaru koji je planiran za sredinu avgusta i nastavak sezone, otkazan je zbog problema koji su izazvani pandemijom koronavirusa, saopštili su organizatori.

Ovih dana je postojala bojazan da bi tako nešto moglo da se dogodi, pojedini mediji su najavljivali mogućnost da dođe do otkazivanja i čini se da organizatori ipak nisu bili u stanju da savladaju brojne i realne prepreke.

PROČITAJTE JOŠ:

Otuda je i vlasnik i direktor turnira, Mark Ejn, odlučio da je najbolje za sve da turnira, koji je trebalo da počne 14. avgusta, ipak ne bude.

„Ima previše stvari koje nismo uspeli da rešimo iznutra, uključujući tu i međunarodne restrikcije u vezi putovanja, pojavile su se i određene bezbednosne procedure i sve to nas je nateralo da donesemo ovakvu odluku, koja je korektna kada je reč o igračima, našim partnerima i dobavljačima, niko od njih ne sme da ima bilo kakvu nesigurnost u vezi planiranja. Ovih dana zdravlje i bezbednost moraju da budu prior itet broj jedan“, rekao je Ejn u saopštenju.

Nema sumnje da će ovakva odluka organizatora Siti Opena, turnira iz kategorije ATP 500, negativno uticati na održavanje US Opena koji je planiran da se održi od 31. avgusta do 13. septembra.

Kako će sve to izgledati, znaćemo narednih dana, mada je najavljeno da će mnogo više detalja o nastavku sezone biti poznato do kraja ovog meseca.

Prema sadašnjoj situaciji, nastavak sezone se pomera za 22. avgust i Masters u Sinsinatiju koji će se održati na terenima u Njujorku, gde će se potom održati US Open.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram