EPA/YOAN VALAT

Rivalstvo Novaka i Karlosa glavna je tema već mesecima u teniskm svetu

David Ferer, proslavljeni španski teniser, u jednom intervjuu pričao je o US Openu, koji je u toku, ali i o trenutno dvojici najboljih tenisera na svetu.

Sa Novakove strane žreba izbačeni su mnogi favoriti poput Stefanosa Cicipasa, Kaspera Ruda i Holgera Runea, dok će Alkaraz u nastavku turnira imati nešto teži posao.

PROČITAJTE JOŠ:

„Žrebovi se dosta otvaraju, ali mislim da se Đokovićev otvorio malo više. Neki favoriti iz Novakovog dela žreba su izgubili – ako moram da odaberem, rekao bih da je Alkarazov put malo teži“, rekao je Ferer za „Sport klub“.

Ferer je pre 11 godina igrao polufinale US Opena sa Đokovićem, pa je i tada znao da je srpski teniser poseban i da se izdvaja u odnosu na ostale.

„Znao sam da je poseban igrač i da se razlikuje od svih ostalih po načinu na koji je vodio računa o svom telu, ali i po načinu razmišljanja – uvek je gledao kako može da poboljša nešto. Ne znam jesam li tada mislio da će doći do ovih visina, ali jesam mislio da može da postane jedan od najboljih u istoriji.“

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je i koliko bi Đoković još dugo mogao da igra.

„Mislim da može bez problema da nastavi da igra na ovom nivou još dve-tri godine.“

Osvrnuo se i na finale Mastersa u Sinsinatiju, u kom je Đoković savladao Alkaraza nakon preokreta sa 2:1.

„Gledao sam, naravno. Mislim da su njihovi mečevi uvek izjednačeni, njihov sudar sada želi da vidi svaki navijač, svaki ljubitelj tenisa. U Sinsinatiju je Đoković bio taj koji je psihički bio čvrst. Na Vimbldonu je bilo suprotno – Novak je imao šanse i na kraju nije uspeo da pobedi, a u Sinsinatiju je Karlos imao šansu kada se Novak fizički mučio. Posle je Novak uspeo da se izdigne – to je osobina velikih šampiona, uvek su tu.“

Foto: AP Photo/Aaron Doster

Objasnio je da sitni detalji rešavaju pobednika u mečevima između Srbina i Španca.

„Veoma su izjednačeni i na kraju se sve svodi na sitne detalje. Situacija se menja kada Karlos preuzme inicijativu u poenima. Ako to ne učini i ako ne pritisne Novaka… U tajmingu udaraca i u razmenama sa osnovne linije, Novak je malo konstantniji. S druge strane, kada Karlos uspe da dostigne veliku brzinu lopte i skupi hrabrost da ide napred, onda je u stanju da naškodi Đokoviću“, zaključio je Ferer.

Novak u trećem kolu US Opena igra protiv Lasla Đerea, dok Alkaraz u drugoj rundi treba da pobedi Lojda Herisa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar