Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Novak Đoković ima dve velike odlike - da voli da poštuje rutinu koja daje rezultate i da ne voli da njegove tajne budu otkrivene. Upravo to objašnjava i zbog čega se Srbin nalazi u Nju Džersiju.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Najmanje 10 godina unazad Đoković ima isti plan kada dođe u Njujork. Svoje slobodno vreme provodi na imanju od nešto više od 19 hektara koje može da mu ponudi sve što mu je potrebno.

PROČITAJTE JOŠ

Vrata svog doma mu uvek otvori Gordon A. Juling III, sin Roberta Zelnera koji ima fond sa 12 klijenata i koji ima imovinu od tri milijarde dolara. Jedan je od osnivača teniske akademije…

Uostalom procenjuje se da samo imanje košta oko 40 miliona evra, a na njemu se nalazi u ovom trenutku i Sil, čuveni pevač. Ipak, imanje je toliko veliko da se ni ne viđaju uostalom 20 hektara je preveliko da se tek tako sretnete.

Ipak, zbog čega je Novak odlučio da trenira i da bude smešten baš ovde kada je praktično mogao da bira. Istina je da nije u pitanju samo komoditet već i još nekoliko faktora.

Pre svega Julin se pobrine svake godine da beton na njegovom kompleksu bude identičan onom na US Openu. Svaka, pa i najmanja sitnica je ispoštovana, što omogućuje Novaku da bude pripremljen još bolje. Otuda i objašnjenje zbog čega u utorak, slobodan dan između dva meča, nije odlučio ni da dolazi na kompleks, već je trenirao u vili.

Juing nije samo prijatelj i vlasnik, već i trener koga smatraju „najsavremenijem“ i trenerom koji koristi najviše savremene tehnologije.

Juling je godinama i savetnik Novaka Đokovića i čovek koji pomaže da u Njujorku sve prođe bez i najmanjih problema.

Upoznao je srpskog asa sa hiperbaričnim komorama i tako mu pomogao da oporavak dodatno ubrza. Novak mu je poklonio potpisanu fotografiju na kojoj je bilo napisano „Super G“.

Amerikanac je teniski entuzijasta, pa je napravio pratkično akademiju na tim terenima (šljaka, beton i trava), a u karijeri nikada nije stigao dalje od 925. mesta na planeti. Ipak, upotreba savremene tehnologije u sportu učinilo je da od neformalnog člana tima postane savetnik i da njegov uticaj na uspeh u Americi postane izuzetno veliki.

View this post on Instagram

A post shared by US Open (@usopen)

I dok beton odgovara onom na US Openu, šljaka je identična onog sa Rolan Garosa.

Ima i sistem koji se bavi svim naprednim tehničkim podacima poput brzine servisa, procenata, količinom spina, zamišljenog putanjom… Ovaj program omogućava trenerima da imaju pristup, samo je pitanje kako će ga iskoristi.

Novak uživa u rutinama i uspesima, a ovaj dom u Nju Džersiju je blisko povezan i sa jednim i drugim.

BONUS VIDEO Novak Đoković demolirao Milera za prolaz u drugu rundu US Open

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare