Darija Kasatkina Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Ruskinja Darija Kasatkina digla je glas zbog prenatrpanog rasporeda za teniserke, pogotovo u februaru mesecu.

U tekućem mesecu u ATP kalendaru nema ni grend slemova ni mastersa, pa su iz WTA mislili da će imati veću gledanost ako u toku februara stave nekoliko velikih turnira. To sa jedne strane ima logike, ali je ritam izuzetno naporan.

„Imam pitanje, ne znam kome, za WTA ili turnire, kao, ljudi, pokušavate da naterate igrače da umiru ili da se često povređuju?“, oglasila se Kasatkina posle plasmana u finale u Abu Dabiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Turnir u Abu Dabiju je iz serije 500, a odmah nakon njega slede dva mastersa – u Dohi i Dubaiju.

Iako ovakav raspored donosi mnogo bodova i novca za teniserke, jasno je da retko ko uspeva da izdrži bez povreda u takvom ritmu, kakav često nemaju ni muškarci.

„I mi igrači smo ljudska bića i pokušavamo da uradimo naš posao najbolje što možemo. Ali pod ovakvim okolnostima to uopšte nije jednostavno. Nadam se da će moja poruka stići do pravih ljudi. Nije da se žalim, samo iznosim činjenice a one kažu da je ovo nemoguće. I ne sme da bude tako.“

Samo dan nakon finala u Abu Dabiju, gde Kasatkina igra Ribakine, Ruskinja ima zakazano prvo kolo u Dohi protiv Pavljučenkove.

„Kako neko može da napravi ovakav raspored? Teniserke koje igraju finale u Abu Dabiju, moraju da budu slobodne na startu Dohe. Nemamo mi još takvu tehnologiju da se za pet sekundi preselimo sa jednog mesta na drugo. Ne znam ni kada ću imati avion za Dohu.“

Kasatkina je trenutno 14. teniserka na svetu, a uskoro bi mogla da se vrati u prvih 10, s obzirom da je u dobroj formi, a još igra i finale u Abu Dabiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar