Džejms Blejk (levo), foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) kaznila je bivšeg američkog igrača i aktuelnog direktora turnira u Majamiju Džejmsa Blejka sa 56.250 dolara zbog komercijalnog ugovora sa kompanijom za sportsko klađenje.

ITIA je navela da je bivši četvrti teniser sveta u potpunosti sarađivao tokom istrage i da nije negirao optužbe u vezi sa kršenjem pravila sponzorstva sa kompanijama za sportsko klađenje.

PROČITAJTE JOŠ:

Direktor turnira iz serije 1.000 u Majamiju, pored kazne od 56.250 dolara, suočava se i sa kaznom od 131.250 dolara i osamnestomesečnom suspenzijom ukoliko ponovi prekršaj.

Teniski antikorupcijski program (TACP) zabranjuje favorizovanje, podsticanje i promovisanje klađenja, dodala je ITIA u saopštenju za javnost.

„Pravila se primenjuju na igrače, trenere, zvaničnike i akreditovano osoblje turnira, od kojih svi imaju mogućnost da utiču na ishode ili imaju pristup insajderskim informacijama“, rekla je Karen Murhaus, predsednica Antikorupcijske agencije.

Inače, Blejk je bio veoma aktivan u borbi da Novak Đoković prošle godine nastupi u Majamiju uprkos kovid pravilima, ali je Srbin bio osujećen u toj nameri.

Ove godine priča se promenila, pa bi Novaka mogli da gledamo u Majamiju, gde je osvojio šest titula, ali nije učestvovao na tom Mastersu od 2019. godine.

Blejk je tokom karijere osvojio 10 titula, a tri puta je stizao do četvrtfinala grend slema.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare