Foto: Tanjug/ AP Photo/Hamish Blair

Ruski teniser Danil Medvedev pobedio je Aleksandra Zvereva u okršaju dvojice Top 10 igrača u polufinalu ATP kupa - 3:6, 6:3 i 7:5.

Dramatični okršaj Rusije i Nemačke pripao je Rusima koji su posle pobede Andreja Rubljova nad Jan-Lenard Štrufom u tri seta (3:6, 6:1, 6:2).

PROČITAJTE JOŠ:

Zverev i Medvedev su odigrali meč dostojan dvojice teniskih „teškaša“ i priredili predstavu od dva i po sata na betonu Melburna.

Tamo je Medvedev, četvrti igrač na ATP listi opravdao ulogu favorita protiv sedmoplasiranog na svetu, ali je najpre poveo Zverev brejkom u drugom gemu.

Nemac je iskoristio „sporiji“ početak rivala, poveo je sa 4:1 i posle toga spasao dve brejk lopte u sedmom gemu kada se Rus malo konsolidovao.

Prvi set je rešio svojim servisom, da bi Medvedev i u narednom bio na ivici poraza. Zverev je bio u boljem ritmu, propustio je dve šanse da oduzme servis Rusu u prvom gemu, ali tu grešku nije ponovio u petom.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Hamish Blair

Poveo je sa 3:2, ali je onda Medvedev proigrao, kada je bio priteran uza zid. Sa dva brejka je potpuno preokrenuo stanje stvari na svoju stranu, završio set sa 6:3 i u sledećem na kraju ugrozio Zvereva.

Posle dobrog početka obojice, Medvedev je tek u 11. gemu napravio brejk, u 12. je jedva iskoristio tek četvrtu meč loptu, posle pet spasenih brejk šansi i nekako je upisao trijumf vredan finala.

Nemci nisu otišli praznih ruku jer su Kravijec i Štruf u dublu pobedili Donskoja i Karaceva sa 6:3 i 7:6.

U finalu će Rusija igrati protiv Italije, čiji su Mateo Beretini i Fabio Fonjini bili bolji od Roberta Bautiste Aguta, odnosno Pabla Karenjo-Buste u borbi za finale.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar