Foto: Tanjug / AP Photo/Hamish Blair

Italijanski teniser Fabio Fonjini savladao je Pabla Karenjo-Bustu u meču polufinala ATP kupa između Italije i Španije i sa 6:2, 1:6 i 6:4 doneo prvi bod svojoj zemlji.

Italijani su kasnije prošli u finale pobedom Matea Beretinija, koji je u odustvu Rafaela Nadala igrao protiv Roberta Bautiste Aguta i slavio 6:3, 7:5.

PROČITAJTE JOŠ:

Fonjini, 17. teniser planete je sa Karenjo-Bustom, teniserom samo jednu poziciju ispred Fabija na ATP listi, vodio borbu od dva sata i 19 minuta.

Karenjo-Busta je tokom ta skoro dva i po sata nešto preciznije servirao, ali je Fonjini više pretio brejk loptama i na kraju napravio pet brejkova.

Međutim, prvi na meču i to u prvom gemu pripao je Karenjo-Busti. Momak koji je ravnim i jakim udarcima umeo da izbaci iz takta i bolje igrače od Italijana, poveo je ubrzo sa 2:0.

Prethodno je iskoristio treću brejk šansu i pokazao da će Španija i bez Rafaela Nadala probati da se domogne meča za titulu na drugom ATP kupu.

Fonjini se vratio brejkom za 2:2, posle čega je Karenjo-Busta u prvom setu samo „potonuo“. Izgubio je preostala dva servisa i Fabio je prvu brejk i set loptu osvojio za vođstvo.

Situacija se potom potpuno preokrenula. Ono kako je Karenjo-Busta gubio u prvom, tako je Fonjini gubio u drugom setu, pa je posle uvodnog egala i 1:1 Španac počeo da dominira.

Labilnom Fonjiniju je bilo dovoljno da izgubi jedan tesan i dug gem u kom je Pablo uzeo brejk za 2:1 i to je poslužilo kao okidač da se potpuno vrati u meč.

Napravio je još dva brejka do kraja seta i izjednačio. Taj momentun je zadržao tek do početka trećeg seta kada se Fonjini „resetovao“ i zaigrao bolje.

Foto: Tanjug / AP Photo/Hamish Blair

Nije ga omela ni činjenica da je na 4:1 izgubio jedan svoj servis. Imao je šansu i u devetom gemu da završi posao, to nije učinio, ispustio je tri meč lopte.

Ipak, već u sledećem nije ponovio isti propust, odservirao je sigurno za bod prvi bod Italije u okršaju sa Špancima. Da podsetimo, drugo finale igraju Rusi koji su bili bolji od Nemaca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar