Foto: Tanjug/ AP Photo/Hamish Blair

Italijanski teniser Mateo Beretini pobedio je Roberta Bautistu Aguta i potvrdio finale ATP kupa za italijansku reprezentaciju nakon što je njegov saigrač Fabio Fonjini savladao Pabla Karenjo-Bustu.

PROČITAJTE JOŠ:

Beretini je u izostanku Rafaela Nadala ukrstio reket sa neugodnim Bautista Agutom, koji je za sat i 20 minuta poražen sa 6:3 i 7:5.

Prvi reket Italije i deseti teniser sveta bio je bolji od 13. igrača sa ATP liste u realizaciji prvog servisa i to je jedan od ključnih segmenata gde je Mateo pravio razliku.

Sa gotovo perfektnih 33 od 35 poena iz početnog udarca uz veoma dobar procenat prvog servisa, Beretini je frustrirao poslovično borbenog i upornog Bautistu Aguta.

Italijan je posle nekoliko rutinskih gemova za obojicu prve probleme Špancu stvorio već u četvrtom gemu kada je napravio brejk za 3:1.

Do kraja seta je nastavljeno u sličnom ritmu kao i do tog četvrtog gema, pa ga je prelomila nijansa. Drugi set je bio nešto zanimljiviji mada je Bautista Agut u sličnom momentu opet prošao kroz krizu.

Igrao se peti gem kada je Beretini prokockao dve šanse za brejk, ali je Španac, kako će se ispostaviti, samo produžio borbu do 11. gema kada je Beretini iz trećeg pokušaja ponovo oduzeo servis protivniku i onda odservirao za finale.

U finalu ATP kupa će Italija igrati protiv Rusije, čiji su Danil Medvedev i Andrej Rubljov savladali Nemačku u drugom polufinalu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar