Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Srpski teniser Novak Đoković nalazi se na listi učesnika za Masters u Majamiju ove godine.

Đoković se posle poraza u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera na teren vraća u Indijan Velsu, posle kog sledi masters u Majamiju – preciznije od 20. do 31. marta.

Novak se nalazi na spisku učesnika, kao i teniseri koji na ATP listi zauzimaju od 2. do 38. mesta, ali i ostali među kojima su i Miomir Kecmanović, Endi Mari, Dušan Lajović, Sten Vavrinka, Denis Šapovalov, Mateo Beretini, Miloš Raonić…

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji srpski teniser u Majamiju nije igrao još od 2019. godine kada je izgubio već u trećoj rundi, a poslednju od šest titula na Floridi osvojio je 2016. godine. Podsetimo, Đokoviću nije dozvoljeno da učestvuje na turniru u Majamiju prošle i 2022. godine zbog toga što se nije vakcinisao.

Međutim, to što je Novak na spisku učesnika ne znači da će sigurno igrati u Majamiju. Njegov nastup na drugom Mastersu u sezoni verovatno zavisi od toga kako se bude osećao posle Indijan Velsa, odnosno od rezultata koji tamo bude napravio.

Đoković za sada ima 40 masters titula, po čemu je apsolutni rekorder.

Ukoliko stvarno bude igrao u Majamiju, Novak će imati priliku da osvoji novih 1.000 ATP bodova i tako učvrsti prvu poziciju na ATP listi.

Titulu u Majamiju brani Danil Medvedev, koji je u finalu prošle godine pobedio Janika Sinera sa 2:0.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare