Cicipas i Nadal, Foto: EPA-EFE/STR

Grčki teniser Stefanos Cicipas kaže da mu je jedan od velikih ciljeva u karijeri da pobedi Rafaela Nadala na šljakastim terenima.

I to ne bilo kojim, na Rolan Garosu. Dok se sprema za prvi Grend slem turnir sezone, Cicipas trenira u karantinu Australije i već razmišlja unapred.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre nekoliko dana se prisetio kako je izgledalo kada je izgubio od Đokovića u polufinalu pariskog Grend slema. Upravo je Đoković jedan od dvojice tenisera uz Robina Soderlinga koji je pobedio Nadala na RG. Rafa je u preostalih stotinu mečeva izašao kao pobednik.

„Veoma lep cilj je da pobedim Rafu na šljaci i na Rolan Garosu. To bi bilo stvarno lepo dostignuće. Mislim da bi svi voleli to, a posebno ja. On je nestvarno težak rival, konzistentan, neverovatan borilački duh. Smatram sebe borcem, ali on je potpuno neki drugi nivo, neuporediv. To bi bilo realan, nadam se da ne tražim previše, cilj“, rekao je Cicipas, prenosi Tenis 365.

On je Španca nazvao igračem koga je najteže pobediti pre svega svog njegovog karaktera.

„Ne zovu Nadala uzalud teniserom koga je najteže pobediti, postoje razlozi zašto je to tako. Igra jake lopte i anticipira ih jako dobro. Kretanje na terenu takođe. Spinuje, pokretan je impresivno, a tek kako ne odustaje, pa to je posebna priča“, rekao je Cicipas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare