Foto: EPA-EFE/KIKO HUESCA

Grčki teniser Stefanos Cicipas sprema se za prvi Grend slem turnir sezone, a u Australiji je pre dve godine stigao do polufinala.

On je na poslednjem odigranom Grend slemu u Parizu takođe stigao do polufinala, gde ga je Novak Đoković pobedio u pet setova 6:3, 6:2, 5:7, 4:6 i 6:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Taj meč obeležilo je i odlučilo nekoliko detalja, a Cicipas je za tri sata i 54 minuta poprilično namučio Srbina. Da nije osetio posledice povrede noge, pitanje je da li bi se Novak izvukao, jer je Grk bio u naletu.

„Tužno je što se završilo onako. Ali istovremenuo sam bio ponosan jer sam se žestoko borio. Tako je bilo zapisano, Stefanose. Ja sam bio Stefanos koji je izašao, potpuno se fokusirao na svoj zanat i umeće i to je bilo sjajno. Rolan Garos je bio izvrstan turnir i nadam se da ću imati više takvih u budućnosti. Nadam se i da ću imati malo više sreće, ne bi škodilo“, rekao je Cicipas, a prenosi Tenis Vorld.

Grčki igrač je u karantinu i čeka da se on završi pa da može slobodno da se kreće pred početak ATP kupa i Australijan opena. ATP Kup će početi drugog februara, a u nedelji zatim i prvi GS turnir.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar