Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Endi Mari, nekada prvi teniser sveta i njegov brat Džejmi, potvrdili su učešće na teniskoj egzibiciji "Bitka Britanaca" koja će se od 23-28. juna održati u Nacionalnom teniskom centru u Rohemptonu.

Reč je o humanitarnom egzibicionom turniru koji će imati za cilj da prikupi sredstva koja će ići u korist fonda Nacionalne zdravstvene službe.

PROČITAJTE JOŠ:

Mečevi će se igrati bez prisustva publike, a igraće se u obe konkurencije, singlu i u dublu.

Osim braće Mari, potvrđeno je da će igrati i ostali Dejvis kup reprezentativci Velike Britanije, Kajl Edmund i Dan Evans, a mečevi će biti prenošeni na „Amazon Prajmu“.

Očekuje se da turnir kroz dobrotvorne priloge prikupi najmanje 100.000 funti.

„Poslednjih nekoliko meseci bili su izazovni u svakom pogledu za svakog od nas i ovaj događaj vidimo kao priliku da pomognemo. Mnogo je već urađeno na planu toga da se turnir održi i uzbuđeni smo zbog jedne nedelje tenisa kada ćemo prikupiti sredstva za naše heroje iz Nacionalne zdravstvene službe i tako im se makar delimično zahvaliti na svemu što su uradili za nas“, izjavio je Džejmi Mari.

On je rekao da se raduje zbog povratka na teren njegovog brata Endija, koji nije igrao još od finalnog turnira Dejvis kupa, u novembru prošle godine u Madridu.

„Imao je ambiciju da igra ovog proleća u Majamiju pre nego što je usledila pandemija. U istoj je situaciji kao i mnogi drugi, bio je kod kuće, bez treninga. Ovaj turnir će mu biti velika prilika da uđe u ritam i vidi gde se trenutno nalazi sa formom uoči eventualnog nastavka sezone“, zaključio je Džejmi Mari.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar