Foto: EPA/EFE/ MADE NAGI

Boris Beker, šestostruki grend slem šampion i nekadašnji trener Novaka Đokovića kaže da je Srbin favorit u finalu sa Danilom Medvedevim.

Đoković i Medvedev u nedelju u Melburnu igraju meč za titulu, koji Novaku može da donese deveti pehar Australijan opena, a Danilu prvi GS trofej uopšte.

PROČITAJTE JOŠ:

Ruski teniser je do sada već jednom bio u finalu, pre godinu i po dana u Njujorku, kada je u finalu US Opena poražen od Rafaela Nadala.

Do završnice je stigao pobedom nad Stefanosom Cicipasom u tri seta, dok je Novak slavio protiv Aslana Karaceva.

„Ako biste pitali Novaka koga bi pre birao da igra sa njim, Cicipasa ili Medvedeva, verujem da bi pre rekao Cicipas. Medvedev igra previše nepredvidiv i ima ovaj fantastičan niz pobeda: dvadeset zaredom. On je igrač momenta i igra protiv osmostrukog šampiona u Melburnu Novaka Đokovića“, rekao je Beker za Eurosport.

Australijan open je Novakov omiljeni turnir. Osvojio ga je osam puta, to nešto mora da znači i protivniku. Novak je favorit što se mene tiče. Ali Medvedev je najteži rival kog je mogao da dobije u finalu. Mladi Rus može to da dobije. Koliko je puta igrao finale? Osam puta. Koliko je osvojio? Isto toliko. Nešto se dešava igraču kada oseća da je poseban jer je osvojio 17 titula. Ali biće težak meč sa Medvedevim“, siguran je Beker.

Da podsetimo, finale se igra u nedelju od 9 sati i 30 minuta na Rod Lejver areni u Melburnu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar