Foto: EPA-EFE/ADRIAN DENNIS / POOL

Boris Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića, govorio je o uslovima koje igrači imaju u Melburnu, ali i o odnosu medija i javnosti prema Srbinu.

Najpre je objasnio da se plaši kako će izgledati na terenu igrači nakon dve nedelje u karantinu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ima 70 igrača koji su pogođeni, na terenu na kom ćemo videti 128 igrača. Trećina je sigurno u lošim uslovima u Australiji. Kada budu izašli iz karantina, oni nisu izašli na svež vazduh, nisu igrali tenis. Nije bitno koliko koraka napravite u sobi, niste igrali i imaju nedelju dana da se pripreme za mečeve na pet setova, barem muškarci u ovakvim vrelim uslovima. Taj zadatak neće funkcionisati. Sva zimska priprema je bila uzaludna. Morate da se zapitate da li su ovakvi uslovi pošteni za sve. Kao organizator, morate da se zapitate: Da li je ovo ispravno, da li ima rezona“, rekao je Beker za nemački „Eurosport“.

Osvrnuo se i na otvoreno pismo koje je Novak Đoković poslao Kregu Tiliju, direktoru Australijan opena, u kome je poslao spisak zahteva za sve tenisere koji se nalaze u Melburnu:

„Predlozi koje je napisao su apsolutno legitimne i ispravne. Imam osećaj da šta god da Novak uradi u ovom momentu, dobiće mnogo kritika. U ovom slučaju, apsolutno neopravdano. Želeo je da se založi za igrače, samo je želeo fer uslove za sve, ali je oštro kritikovan, čak i od premijera zemlje. Mislim da je bitno za Australiju i pogotovo Melburn da igrači dolaze u Melburn. Dobro je za grad, dobro je za ekonomiju. Zemlja i grad profitiraju od toga i tada morate da se ponašate prema igračima pravednije i sa poštovanjem“, objašnjava Beker.

Za kraj je prokomentarisao i šta očekuje od Aleksandra Zvereva na predstojećem turniru:

„Mnogo toga se izdešavalo Saši Zverevu u prošloj godini – i po pitanju sporta i privatnog života. Sportska godina je bila možda i njegova najbolja do sada, ali je privatni život bio mnogo teži. To se zove život, odrastanje… Mislim da je šteta što ga Ferer više ne trenira. Njih dvojica su pronašli dobru hemiju i to je pokazao uspesima na terenu. Sada će Miša Zverev igrati veću ulogu. On zna brata u potpunosti, bio je svetska klasa i sam. Počinje od nule i mora da ima očekivanja. Moraće da pronađe opet sebe u sportskoj sredini. Tenis počinje sa 0:0 i to je neophodno da vidimo od njega“, završio je Beker.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar