Aleks Koreča, Foto: Printscreen Youtube

Aleks Koreča, nekadašnji teniser i analitičar Eurosporta kaže da će Đoković i Medvedev u finalu Australijan opena igrati "kao u ogledalu".

Njih dvojica po Korečinom mišljenju gaje sličan stil tenisa zbog čega će jedan iz drugog izvlačiti maksimum na terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da će se međusobno ‘poubijati’! Očekujem veoma dug meč, obojica imaju sličan stil igre. Obojici je potreban servis, bekhendi su im neverovatni. Forhendi – Novak malo više izvija zglob, ali ne mnogo više od Danila. Mislim da će se igrati kao u ogledalu, neverovatni bekhendi, sjajni takmičari“, rekao je Koreča za Eurosport.

Poznata je i satnica za ovo finale koje se igra od 9.30 izjutra po srpskom vremenu u nedelju, a Koreča dodaje da njih dvojicu deli jaz od 17 grend slem trofeja. Medvedev nema nijedan, a Đoković ih ima 17.

Od toga, osam u Australiji i nema poraz kada dođe do polufinala i finala Melburna.

„Jedina stvar koja razlikuje Novaka Đokovića je ta što on ima 17 grend slem titula, od toga osam u Melburnu. Ali ako pogledamo obojicu, mislim da je Medvedev pokazao da je u boljoj formi. Biće ga jako teško pobediti, Novak će morati da bude u svom najboljem izdanju i moraće da ima vrlo jasan plan i način igre, jer su obojica neverovatni defanzivci, ali i obojica vole da napadaju“, tvrdi Koreča.

Medvedev je do finala stigao posle rutinskog polufinala i pobede nad Stefanosom Cicipasom u petak, u tri seta, dok je Novak dan ranije savladao Aslana Karaceva u tri seta.

Rus je neporažen od Beča prošle godine i do sada je nanizao 20 trijumfa, od čega većinu nad veoma ozbiljnim rivalima i momcima iz Top 10 ekipe.

„Biće zanimljivo videti ko i u kojim trenucima će imati dominaciju. Obojica se oslanjaju na svoj servis, posebno Danil. Novak je u tom segmentu takođe napredovao. Ne bih se iznenadio da meč traje tri i po, četiri sata. Ako su obojica igrača zdrava, imaćemo pakleni meč. Blago naginjem ka Novaku, ali samo malo, možda 55-45 u korist Novaka“, oprezan je Koreča.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar