Novak Đoković na Indijan Velsu
Foto: EPA/PAUL BUCK

Najveća polemika poslednjih nedelja u svetu tenisa vodi se oko narednog Australijan opena. Na udaru je, pre svih, najbolji teniser sveta Novak Đoković, iako više od 60 odsto tenisera nije vakcinisano.

Nekada prvi teniser sveta u dublu Tod Vudbridž ističe da će najbolji igrač planete morati uskoro da kaže istinu o tome da li se vakcinisao.

PROČITAJTE JOŠ:

„Činjenica da Đoković neće da nam kaže da li je vakcinisan ili nije verovatno znači da i dalje nije (vakcinisan). Realnost nam kaže da vreme prolazi i da se približavamo krajnjoj tački“, rekao je Vudbridž.

Novak je prethodnih dana bio upitan da li se vakcinisao, na šta nije hteo da da odgovor. Sličnim primerom vodio se i Stefanos Cicipas, koji ne želi da otkriva detalje koji se tiču njegovog zdravlja.

Vudbridž je svestan da je Novak najuspešniji u Australiji, te da želi da sačeka kako bi doneo konačnu odluku.

„On će morati da nam kaže istinu u jednom trenutku, tada mu neće pomoći to što želi da to zadrži za sebe. Naravno, sada želi da sačeka. Izgleda nemoguće da on neće moći da dođe na Australijan open, turnir na kojem je uspešniji nego bilo ko drugi“, dodao je Vudbridž.

O Đokoviću, vakcinaciji i Australijan openu komentar je imao još jedan nekada uspešni teniser, Južnoafrikanac Robi Kenig.

On je rekao da se Novak pre svega zalaže za slobodu govora, te da nije „antivakser“.

„On je uvek govorio da želi da sačeka i da vidi kako će se razvijati situacija sa vakcinom. Nikada nije bio potpuno antivakser, već je bio za slobodu izbora. On je želeo da čeka koliko god može, da dobije što je više informacija moguće oko vakcine pre nego što donese odluku“, istakao je Kenig.

Srbin juri 21. grend slem, odnosno čak desetu titulu u karijeri na Australijan openu.

„Australija je Grend slem na kojem mu je praktično osigurana pobeda, tako da mislim da bi se baš kockao kada bi 21. titulu jurio na Rolan Garosu, Vimbldonu ili US openu. Moj osećaj kaže da će Novak doneti odluku i da će igrati u Melburnu. On se nalazi u delu života kada može da ispiše sve istorijske knjige, potrebna mu je samo još jedna GS titula i voleo bih da zaigra na Australijan openu. Sebično želim da budem deo njegove priče i nadam se da ću ga gledati tamo“, zaključio je Kenig.

BONUS VIDEO Pogledajte dosad neviđene snimke Novakove vile u Sremu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare