Održana promocija košarkaših liga mlađih kategorija Srbije

Podeli:
Foto: KSS

U dvorani Radničkog na Crvenom krstu održana je svečana promocija Juniorske lige Srbije, Kadetske lige Srbije i Ženske kadetske lige Srbije za sezonu 2021/2022 koju je organizovao Košarkaški savez Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Promociji je prisustvovalo kompletno rukovodstvo KSS – predsednik Predrag Danilović, potpredsednica za žensku košarku Ana Joković, potpredsednik za mušku košarku Nenad Krstić, potpredsednik za takmičenja Dušan Projović, generalni sekretar Zlatko Bolić, kao i sin Dušana Ivkovića Pavle, Nebojša Ilić, mlada košarkašica Art basketa Višnja Stefanović i mladi košarkaš Partizana Dušan Tanasković koji su sa uspehom igrali ove lige.

Pre 12 godina na ideju srpskog proslavljenog trenera nedavno preminulog Dušana Dude Ivkovića, 2009. godine formirana je Juniorska liga Srbije. Upravo zbog toga, promocija je ove godine održana u dvorani Radničkog na Crvenom krstu, mestu na kome se stvarala istorija jugoslovenske i srpske košarke zahvaljujući našem legendarnom Dudi, jednom od najvećih svih vremena.

U ovim takmičenjima svaki region naše zemlje ima svog predstavnika i daje šansu mladim košarkašima i košarkašicama da se takmiče sa vršnjacima iz svih krajeva Srbije. Takmičenja su rasla iz godine u godinu, a lestvica u organiziciji liga se podiže svake godine.

U fantastičnom košarkaškom ambijentu, pred mladim košarkašima, košarkašicama i njihovim trenerima, prisutnima se obratio predsednik KSS Predrag Danilović.

„Drago mi je što ste došli u ovako velikom broju. Ovo je za mene posebno mesto zbog mog prijatelja Dude, nije bilo boljeg mesta za početak sezone od ove dvorane. Nadam se da ćete imati uspešnu sezonu, budite pre svega fer i pošteni prema sebi, a i prema rivalima. Na kraju krajeva, neka pobedi onaj ko bude najbolji“, rekao je Danilović.

BONUS VIDEO Gurović: Krio sam da imam slomljenu nogu u Indijanapolisu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar