Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Džim Kurijer, nekada prvi teniser sveta, smatra da Novak Đoković ima veliku šansu da još dugo bude najabolji teniser planete i obori nove rekorde.

Srpski teniser je na pragu da izjednači rekord Pita Samprasa po broju sezona koje je završio kao prvi na svetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Amerikancu je to pošlo za rukom šest puta i Đoković će, po svemu sudeći, uskoro uspeti da ponovi taj uspeh i tako iuza sebe ostavi Federera, Nadala i Konorsa koji su to uradili pet puta.

PROČITAJTE JOŠ: „Ko je GOAT? Novak, zna se, jači je od ostalih“

Džim Kurijer, koji je bio broj jedan tokom 1991. i 1992. godine, kaže da ukupan broj grend slem titula ima predimenziniran značaj i da je jednako važno koliko je neki igrač proveo na čelu svetske liste.

„Kada se bira taj najbolji svih vremena, imamo tendenciju da predimenzioniramo značaj broja osvojenih grend slemova. Iz moje perspektive, nedelje na prvom mestu kao i broj završenih sezona na čelu liste su veoma važni aspekti te priče“, smatra Kurijer.

Amerikanac smatra da je Novaku bilo znatno teže da godine završi kao broj jedan, jer igra u eri Federera i Nadala.

„Pitovih šest godina na čelu je stvarno nešto nestvarno, to nije zahtevalo samo izuzetnu veštinu već i fitičku i mentalnu stalnost. Novakova sposobnost da ispiše svoju istoriju dok je igrao sa Federerom i Nadalom je jednako teška kao i tih Pitovih šest sezona uzastopno na čelu“, dodao je dvostruki pobednik Rolan Garosa.

On je uveren da će Srbin još dugo biti prvi na svetu.

„Ukoliko ostane zdrav i fokusiran na ciljeve, mogao bi još mnogo da vlada svetskim tenisom. Postoje samo dve stvari koje mogu da ga spreče u tome da doda broj nedelja na vrhu, to su zdravlje i Rafael Nadal. Nema sumnje da je Novak bio dominantna sila u muškom tenisu ove sezone. Brojke ne lažu“, zaključio je Kurijer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar