Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Novak Đoković, najbolji teniser sveta "napunio je baterije" za turnir u Beču boraveći u rodnom Beogradu, gde je uživao s porodicom.

Prvi reket sveta je prošle sedmice iznenadio sina Stefana kojem je bio rođendan, a u intervjuu za magazin „Story“ je otkrio da mu je to važnije od svega na svetu.

PROČITAJTE JOŠ

„Uvek ima povoda za slavlje, ne mora da se čeka turnir, kao što ne mora da se čeka ni rođendan deteta. Ni bilo koja druga svečana prilika, privatno ili profesionalno gedano. Uvek postoji neki razlog, međutim definitivno su mi porodična slavlja i obeležavanje nekih bitnih datuma u našim životima daleko važniji nego bilo koje sportsko dostignuće“, rekao je Đoković.

Novak ima 33 godine, osvojio je 17 grend slemova, ali ne namerava tu da stane. Ipak, bio je iskren i dotakao se čak i kraja karijere.

„Sve što radim, činim iz zadovoljstva, ne tražim koristi niti materijalni smisao. Uživam i sve dok je tako biću na terenu. Posle svega što sam postigao kod mene ne postoji nikakvo moranje, nikakva obaveza da se bavim tenisom. Mogu sutra da završim karijeru i bio bih zadovoljan šta sam postigao, ali meni pričinjava zadovoljstvo da idem po turnirima i da se takmičim. Sam čin igranja tenisa čini me radosnim i veselim. Osećam tu detinjastu energiju kada sam na terenu, u smislu zadovoljstva i radosti, a svaki naredni izazov je inspiracija i nova ambicija. To vam je uvek potrebno kako biste se takmičili“, jasan je najbolji teniser planete.

Đoković je prokomentarisao i to što ga mnogi javno osuđuju što jasno i glasno iznosi svoje ambicije.

„Možda to nekima smeta što imam najviše ambicije, što umem da ih verbalizujem, ali odrastao sam uz vaspitanje da budem transparentan, iskren. Takav je moj karakter, to je moja ličnost. Ljudi nekad možda vole pretvaranje, i to takođe poštujem, ali ja to ne umem. Samo sam verbalizovao svoj cilj, istorijski gledano, da budem najduže rangirani broj 1 i to mi je prioritet“, zaključio je Novak Đoković za „Story“.

Đoković danas igra protiv Borne Ćorića meč drugog kola turnira u Beču, taj meč je na programu oko 17.30.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare