Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Novak Đoković krupnim koracima grabi ka mestu broj jedan na kraju ove teniske sezone, ali i dalje je aktuelna priča o tome ko je najbolji teniser svih vremena, takozvani GOAT.

Đokovića nešto kasnije očekuje meč osmine finala „Erste Bank opena“ u Beču protiv Borne Ćorića iz Hrvatske, a poznato je da broja jedan neće biti na Mastersu u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, u glavnom gradu Francuske je Novaki dalje tema, a mišljenje o tome ko je najbolji igrač svih vremena u intervjuu za „L’Ekip“ dao je i nekada Top 10 igrač, Francuz Žil Simon.

PROČITAJTE JOŠ: Đoković: Sutra mogu da završim karijeru, ali…

„Najjači je Novak Đoković. On je jači od Rafe i Rodžera. Za mene, on je najkompletniji igrač, neko sa najmanje slabih tačaka i koga je i dalje najteže pobediti“, smatra Simon.

Kada je re č o ostalim članovima „velike trojke“, Simon i o njima ima visoko mišljenje.

„Rafael Nadal je ekstremno jak i izuzetno ga je teško pobediti. Mislim da je najjači na šljaci, tu je najteži izazov za sve, pobediti ga na Rolan Garosu. Ono što je uradio na tom turniru je nestvarno“.

Federer je na zalasku karijere, ali Simon kaže da zaslužuje maksimalan respekt.

„Federer je isti. Stresno je igrati protiv njega, ali je njegova igra jako prijatna za oko“, dodao je iskusni francuski teniser.

Simon se posebno zadržao na priči o Federeru, koj je optužio da je „kriv“ za stagnaciju tenisa od barem 20 godina.

„Nemam lično ništa protiv Rodžera Federera, nego protiv slike koju smo stvorili o njemu. Decenijama se veruje da treba da imamo kopije Federera. Sa njegovim stilom igre, načinim kako napreduje, samopouzdanje kojim zrači, sve su to stvari koje se cene, ali smo zbog toga izgubili 20 godina! U Francuskoj, svi žele da im dete bude Federer, treneri, roditelji… Ne shvatamo da je Rafael Nadal osvojio mnogo grend slemova radeći sve potpuno drugačije. Zato bi pomoglo da ti rekordi Federera padnu jer bismo onda mogli da uočimo da postoje i drugi“, zaključio je Simon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar