Rajli Opelka, Foto: EPA-EFE/WARREN TODA

Da li se i vi slažete sa mišljenjem Amerikanca?

Američki teniser Rejli Opelka poznat je po tome što otvoreno priča o skoro svim teniskim, a neretko i političkim temama.

PROČITAJTE JOŠ:

Opelka je poznat kao neko ko je veoma aktivan na društvenim mežama, ačestoj je pružao podršku i Novaku Đokoviću zbog različitih borbi koje je vodio van terena pogotovo ove godine.

Posebno je bio „glasan“ kada je Novak bio zatočen u Australiji, a često je pričao i o odnosu ATP i PTPA, organizacije čiji je Đoković osnivač.

Ovoga puta glavna tema za Opeklu bila je ta kako će tenis izgledati kada se Novak, Rafael Nadal i Rodžer Federer budu penzionisali.

„Oni odlaze, ali to je potpuno šašavo. To je sve što znam, to svi znamo. Zaista sam radoznao da vidim kako će sve izgledati posle njih“, kaže Opelka.

Misli da će njihovo povlačenje doprineti tenisu u smislu uzbudljivosti i većeg broja kandidata za titulu na najvećim turnirima.

„Lista pobednika na turnirima biće veća i mislim da će to pomoći sportu. Privuće pažnju mnogo više zemalja. Svi Grci će gledati tenis kada Stefanos Cicipas osvoji grend slem, ili Italijani kada ga osvoji Mateo Beretini. Biće uzbudljivije“, dodao je Opelka.

Amerikanac je istakao da mu je Rolan Garos omiljeni grend slem, jer jedini nije uvodio nikakva ograničenja za tenisere ove godine.

„Voleo sam da igram na svim grend slemovima, ali mi je Rolan Garos nekako najbolji. U pitanju je meni najmanje omiljena podloga, ali volim Pariz, oni su jedini radili prave stvari proteklih godina. Svi ostali turniri su bili politički motivisani“.

Podrobnije je objasnio izjavu za grend slemove.

„Australija nije dozvolila da igra Novak Đoković zbog njegovog vakcinalnog statusa, ali će dozvoliti Rusima da igraju. Rolan Garos je dozvilio svima da igraju, Vimbldon je zabranio Rusima, ali je dozvolio Novaku da igra, a US Open opet zabranjuje Đokoviću da igra, ali ne i Rusima. Kad se sve pogleda, Rolan Garos je najbolji slem. On je sada jedini istinski grend slem“, zaključio je Amerikanac.

Opelka je trenutno 26. teniser sveta, u karijeri je osvojio četiri titule,a poznat je kao izvrstan server.

BONUS VIDEO Poslednji poen za sedmu titulu Novaka Đokovića na Vimbldonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar