Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Nagradni fond US Opena porastao je na neverovatnih 60 miliona dolara.

Organizatori američkog grend slema saopštili su i pojedinačne iznose nagrada, pa će tako pobednicima pripasti po 2,6 miliona dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

Finalisti će inkasirati upola manje, polufinalisti 705 hiljada dolara, dok se za samo učešće na turniru može kupiti manji stan u Beogradu jer prvo kolo košta 80 hiljada dolara.

Kod dublova se stvari menjaju, pa tako tamo pobednici dobijaju 688 hiljada dolara, finalisti 344 hiljade.

Inače, 60 miliona dolara koliko je trenutno nagradni fond, nadmašuje prošlogodišnji koji je iznosio 57,5 miliona.

Organizatori US Opena su naveli posebno i da se za uvodne runde plaća više novca „posle informacija koje su do njih stigle iz Saveta igrača ATP i WTA“.

Velika povećanja za uvodne dve runde iznose čak 85 posto, odnosno 57 posto više u odnosu na 2016. godinu.

Upravo ovo je bio jedan od razloga zašto je Novak Đoković posle Sinsinatija pre dve godine pokrenuo svoj teniski sindikat PTPA uz Vaseka Pospišila i privukao sebi mnogo tenisera.

Isto tako su značajno povećane i nagrade za kvalifikacioni turnir, na 6,26 miliona dolara, što je 223 odsto više nego pre šest godina (1,94 miliona).

Da podsetimo, još uvek nije izvesno da li će Novak Đoković moći da igra na US Openu, zbog toga što nije vakcinisan protiv koronavirusa, a strancima je za sada zabranjen ulaz u SAD, mada su mere borbe protiv spomenutog virusa relaksirane.

BONUS VIDEO: Novak Đoković naručuje pesme Milici Todorović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar