Novak Đoković, Rafael Nadal
Novak Đoković, Rafael Nadal; Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON; EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

GOAT trka sve bliže kraju, a Novak po mnogima ima više šansi da postane najveći svih vremena

Barbara Šet, bivša teniserka i sadašanja komentatorka „Eurosporta“, smatra da Novak Đoković ima više šansi od Rafaela Nadala da karijeru završi sa epitetom GOAT-a i čoveka sa najviše osvojenih grend slem trofeja.

PROČITAJTE JOŠ:

Šet se najpre dotakla situacije oko Novaka i US Opena, pošto još uvek nije sigurno da će Srbin moći da igra u Njujorku zbog kovid pravila.

US Open počinje 29. avgusta, a odluka o tome da li je nevakcinisanim strancima, odnosno Novaku, dozvoljen ulaz u SAD biće doneta u narednih nekoliko dana.

„Mislim da on sad trenira kao da će igrati na US Openu. Ako dođe do te promene u poslednji čas, biće tamo, ako ne, život se nastavlja. Mislim da će Novak igrati još mnogo godina, bar tako izgleda. Telo mu je u redu, nema mnogo povreda, daće apsolutno sve da uđe u istoriju kao čovek sa najviše grend slem titula“, kaže Barbara.

Srbin trenutno ima 21 grend slem trofej u svojoj riznici, dok je Nadal nešto uspešniji sa 22. Ipak, Barbara smatra da će Novak igrati duže od Nadala, te su mu zbog toga i izglednije šanse da karijeru završi sa epitetom najboljeg svih vremena.

„Novak nije tako daleko od cilja. Potrebna mu je samo još titula da se izjednači sa Nadalom. Ako poredite Novaka i Rafu sada, rekla bih da Novak može da igra bar još dve, tri godine, možda čak i duže. Što se tiče Nadala, čini se kao da njegov časovnik otkucava da je kraj blizu“.

Bivša teniserka je pričala i o tome koliko je ova godina teška za Novaka, zbog svih turnira koje je propustio zbog odluke da se ne vakciniše.

„Ovo je teška godina za Novaka. Možete to da vidite i ovako, ali i kao teniser. Užasno je jer i dalje mislim da ako ode na US Open, on je po meni favorit da uzme titulu. U to uopšte ne sumnjam, on je najbolji teniser, najkonstantniji igrač. S druge strane, izabrao je da se ne vakciniše i to je u redu, ali onda mora da živi sa posledicama toga i tim da ne može da uđe u određene zemlje“, zaključila je Barbara Šet.

BONUS VIDEO Novak Đoković prvi put video stadion sa svojim imenom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar