Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Ričardas Berankis, učenik Janka Tipsarevića, za Nova.rs o Vimbldonu, igrama Novaka Đokovića, Rafaela Nadala...

Grafika: Slađana Đermanović

Izašao je na teren sa obećanjem da će se boriti za svaki poen i to je i uradio. Najbolji litvanski teniser svih vremena i 106. na ATP listi priča o jednom od najvećih iskustava u karijeri

Ričardas Berankis je pružio solidan otpor Rafaelu Nadalu u drugom kolu na Centralnom terenu Vimbldona. Iako je španski as slavio sa 6:4, 6:4, 4:6, 6:3, tokom čitavog meča je „mirisalo“ da bi sve moglo da bude drugačije.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada igrate protiv najboljih poput Rafe morate da se borite za svaki poen, ne postoji drugi način. Ne možete da im poklonite nekoliko poena i da ga i dalje napadete. Bio je težak meč, ne mogu reći da sam imao šanse u prva dva seta, ali se tada nije igrao toliko jako koliko u četvrtom setu. Imao sam brejk lopte, bio sam prvi koji je stigao do brejk lopte. Nezgodno je reći šta sam mogao da uradim drugačije, nije to lako reći. Sve u svemu mislim da je to bio solidan meča sa obe strane“, rekao je Berankis za Nova.rs.

Da li je verovao kada je dobio treći set da može do preokreta? Kaže da je od prvog udarca bio potpuno fokusiran.

„Da budem iskren, verovao sam od prvog poena na meču da mogu da pobedim Rafu. Osećam se dobro, igram dobro na travi i još jedna stvar da su Nadala često iznenađivali, pobeđivali igrači u ranim rundama na Vimbdlonu. Prethodnih godina Stiv Darsis, Lukas Rosol, a i nije igrao na travi od 2019. godine. Sve one priče na Rolan Garosu oko njegovog stopala i svega, kada se sve sklopi izađeš na teren i kažeš: Zašto ne, zašto da ga ne pobedim?“

PROČITAJTE JOŠ

Istakao je da sve te priče o problemu sa stopalom, potencijalnom iznenadnom kraju karijere, samo priče koje je sklonio po strani.

„Nije to uticalo na mene, kada znaš da nešto nije u redu, moraš da izvučeš maksimum da bi imao šansu da eventualno pobediš“, poručio je Litvanac više puta napominjući da „imaš šansu“, kao da želi da pokaže koliko stvari treba da se poklopi da bi Nadala mogao da pobedi.

Pojasnio je kakav je osećaj izaći na Centralni teren Vimbldona.

„Bilo je veoma lepo, moram da kažem da mi je ovo jedan od omiljenih centralnih terena. Udobno je, okruglo i veoma je kul taj teren“.

Lako je napravio paralelu između Nadala i Đokovića, očigledno da je već ranije razmišljao o ovome. I iznenadio je porukom da je zapravo Rafa agresivniji igrač.

Novak Đoković i Rafael Nadal Foto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

„Đoković i Nadal su dva različita igrača i moram da kažem da Rafa uvek pokušava da bude agresivniji nego Novak. Novak čeka šansu koju mu daš, ne vidim da Đoković stvarno kreira stvari na terenu, samo čeka kada može da uradi nešto. Ne pokušava da te pritisne i da sam kreira nešto. To je po meni najveća razlika“.

Na papiru radi sa Jankom Tipsarevićem i Dirkom Hordofom, ali je situacija u stvarnosti nešto drugačija.

„Sa Jankom nisam radio toliko u poslednje vreme, uglavnom sa Dirkom. Takva je situacija, Dirk je moj glavni trener u ovom trenutku. Ciljevi su dobra stvar, ali neka samo budu ciljevi“, završio je Berankis.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO I ovo je Vimbldon: Jagode sa šlagom, vojska čuva teren, most kojim idu šampioni 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar