Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Teniser koji je uzalud "prosuo" svoj talenat.

Francuski teniser Benoa Per, nekada 18. teniser sveta, podelio je detalje iz života koji su ga u velikoj meri omeli u tome da postane Top 10 igrač na ATP listi.

Njegova ljubav prema alkoholu i čaši je nadjačala onu prema reketu, a sada je otkrio da i od njega ima „boljih“ tenisera u ovoj disciplini.

PROČITAJTE JOŠ

Francuz je okrivio Švajcarca Stanislasa Vavrinku za to što može da ga nadjača u borbi sa flašom.

„Vavrinka pije više od mene, nekoliko puta smo to radili zajedno i uvek me je nadmašio. Sten je u stanju da se danas napije, a da sutradan trenira pet sati. Malo ko to može“, rekao je Per.

Njih dvojica su postali izuzetno bliski tokom pauze zbog koronavirusa i nekoliko puta su imali razgovore na društvenim mrežama gde su raspravljali o raznim neteniskim temama, od alkohola do seksa.

Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

„Ne znam da li sam bio alkoličar, ali mnogo sam pio. Pio sam mnogo na žurkama koje su bile česte. Radio sam to neumereno. Isplatilo se, izgubio sam nekoliko kilograma“, rekao je svojevremeno Per.

U aprilu ove godine Francuz je objasnio kako se izbavio iz velikih problema.

„Sve je kliknulo u Vaku 28. februara ove godine. Nisam mogao da pronađem motivaciju. Pitao sam se: ’Šta radim ovde, igram čelendžer pred dvoje ljudi’. Mnogo sam meditirao i imao sam duge telefonske razgovore sa mamom“, istakao je Per.

Francuz važi za jednog od najomraženijih tenisera na Turu, jer često pravi skandale na terenu i svađa se sa sudijama, rivalima, ali i navijačima.

BONUS VIDEO Smešne greške i „fejlovi“ na ATP turu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar