Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Ovakvu buku možete čuti u Parizu samo ponekad. Kada igra reprezentacija Francuske, PSŽ ili Benoa Per.

Foto: Nova.rs

Čovek koji je posebno inspirisan kad igra pred domaćim navijačima napravio je šou na stadionu „Suzan Lenglen“. Svaki poen koji je osvojio slavio se kao gol, kao nešto što do sada nije videno na Rolan Garosu. Veća buka bi bila verovatno da je samo Zinedin Zidan lično tresao mrežu tokom ta tri sata.

Na tribinama je bilo ljudi koji su bili obučeni u šargarepe, bilo je onih koji su neprestano vikali „Allez“ ili skandirali Peru protiv Britanca Kamerona Norija. Onda je to sve preraslo u jednu masu energije u trenutku kada je Per odlazio na klupu tokom trećeg seta. Odjednom su navijači spontano zapevali „Marseljezu“.

Teško je opisati koliko vole čoveka koji je svojevremeno pričao da dolazi na turnire da „izgubi u prvom kolu i da uzme novac„. Čovek koji voli da popije čašu vina (doduše u jednom delu karijere na svakih sat vremena), igrač koji je imao probleme sa alkoholom je postao opet heroj.

PROČITAJTE JOŠ

Stara je biblijska priča opraštanje bludnom sinu, a upravo je bludni sin Francuske sada dobio dobio taj prekopotreban vetar u leđa.

Sama njegova pojava sa urednom majicom, svedenim šortsem i ogromnom bradom koja više podseća na stil sa početka 20. veka kupila je mnoge navijače, a tek njegovo ponašanje na terenu… Taj užitak koju donosi nepredvidivost Pera je nešto zaista retko viđeno. Nikada ne znate kada će odigrati potez turnira ili doživeti izliv divljaštva. To hodanje po tankoj žici uz emotivne reakcije su učinile da Per još jednom postane priča dana.

Na kraju tog dana je eliminisan od Kamerona Norija posle preokreta i pet setova sa 7:5, 4:6, 3:6, 6:1, 6:4.

Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Da sve bude još luđe, upravo Per i Nori igrali su prošle godine na US Openu, tada je lako slavio u tri seta sa 6:0, 7:6(5), 6:0 i za drugo kolo grend slema u Njujorku, ali…

I tamo je Francuz imao svoj šou. Gotovo da nije bilo nikakvog otpora od Pera, koji je čak pri 5:0 u trećem setu počeo da pakuje torbu kako bi što pre napustio teren.

„Nije mi bilo lako od početka godine. Osećam se loše na terenu i danas je opet bilo tako. U drugom setu sam vodio 5:3 i trebao sam da ga osvojim. To bi bilo dobro za moju glavu, ali moji demoni su se vratili“, rekao je Per posle poraza u Njujorku.

I u toku susreta je napravio skandal kada je igra prekinuta, jer jednoj navijačici nije bilo dobro na tribinama. Per je došao do trenera i počeo da se svađa sa njim (iako je dozvoljeno da treneri daju savete, nije dozoljeno da se radi u tom trenutku i na taj način), a onda je ušao u klinč sa sudijom.

Publika na meču Per – Nori; Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Tokom 2021. godine je nekoliko puta govorio koliko mu je teško zbog „mehura“, koronairusa i svih dodatnih protokola.

„Dođem na turnir, zaradim nešto novca i onda idem na sledeći tunrir. Radim svoj posao. Ako osvojite turnir serije ATP 250, zaradićete 30.000 dolara. Ja sam dobio direktan ček od deset hiljada, a ispao sam u prvoj rundi. Zašto da se mučim kao ludak samo da bih zaradio malo više“, rekao je svojevremeno 31-godišnjak iz Avinjona, koji je time i kolege ocenio kao “ludake” jer daju sve od sebe da trijumfuju.

Lista njegovih incidenata je zaista preduga, pa je umeo i da pljune na trag loptice kad mu odluka sudija nije ušla u prilog.

BONUS VIDEO Britanac napucao Novaka u nogu, Đokovićeva reakcija se prepričava