Foto: EPA/DAVID CROSLING

Legendarni Boris Beker prokomentarisao je aktuelnosti u svetu tenisa.

Već u četvrtak je žreb za Rolan Garos, a Beker je prokomentarisao dešavanja na šljaci.

„Obično bismo pričali kako je Rafa osvojio tri od četiri turnira na šljaci, ali to se nije dogodilo ove godine. Nadal je osvojio manji turnir u Barseloni i potom je slavio u Rimu. Stefanos Cicipas je postao šampion Monte Karla, dok je Saša Zverev slavio u Madridu. Jasno je da ga ostali igrači sustižu. Takođe, Rafa ima 35 godina, a ne postoji fizički zahtevniji turnir od Rolan Garosa. Možda postoji znak da se umara brže nego ranije. Vidi se to i po rezultatima, nije mu bilo lako ni u Rimu ni Barseloni“, rekao je Nemac za Eurosport.

Novak Đoković nije se previše trošio na šljaci do sada, osim u Rimu.

„Ove godine je Novak promenio raspored turnira. Onaj u Beogradu organizuje njegov brat. Verovatno je to neka vrsta porodične podrške, zato bih mogao da razumem što igra tamo. Ipak, neobično je jer vrhunski igrači već budu u Parizu sedmicu dana pred početak Rolan Garosa. Da li je ovaj način prirpeme bio ispravan, videćemo posle prvog kola“.

Federer se trudi da uđe u formu, ali ne ide.

„Ne možemo da očekujemo da Federer bude jedan od favorita u Parizu. Predugo je bio povređen, dugo nije igrao. Sada mora da se vrati u vrhunsku formu, a to može samo ako igra mečeve. Nebitno je da li na treningu igrate kao šampion, prva runda će uvek biti teška. NJegov cilj je da osvoji još jedan grend slem. Mislim da najbolje šanse ima na Vimbldonu i zbog toga je odlučio da se pojavi u Parizu“.

Rolan Garos je na programu od 30. maja do 13. juna.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar