Foto: EPA/JOE CASTRO

Boris Beker, nekadašnji broj jedan i bivši trener Novaka Đokovića, smatra da će kritike koje su upućene na Novakov račun biti motiv više za njega da osvoji titulu na US Openu.

Đoković je u prvom kolu izgubio svega šest gemova protiv Damira Džumhura, 6:1, 6:4, 6:1, ostvario je 24. pobedu od starta sezone i u velikom je naletu.

PROČITAJTE JOŠ:

Beker smatra da su mnoge kritike na račun Đokovića bile preterane i da on zna kako da sve to pretvori u pozitivnu stvar za sebe.

PROČITAJTE JOŠ: Novak: Nekad je bitno da izbacite frustraciju iz sebe

„Tokom perioda karantina Novaka su mnogo kritikovali i neko ko ga poznaje dobro kao ja zna da će biti motivisan još više da osvoji titulu. Ovo će, svakako, biti najneizvesniji slem u poslednjih nekoliko godina, očekujem dosta iznenađenja u prvoj nedelji“, kaže Boris.

Nemac dodaje da očekuje da mlađi igrači konačno načine iskorak.

„Biće nekih manje poznatih imena koji će nešto uraditi u obe konkurencije, što neće biti tako loše. Znam da stalno pričamo o tome, ali stvarno verujem da bi ovo mogla da bude prekretnica za mlade. Fascinantno je kako igrači reaguju na prazne tribine i voleo bih da to vidim kao nešto što će pomoći mlađima i onim slabije rangiranim. Biće čudno igrati na praznom Artur Eš stadionu“, dodao je Beker.

Teniser iz Lajmena objašnjava psihološki aspekt situacije.

„Kad ste na terenu deluje zastrašujuće kad vidi tako veliki stadion sa 25.000 mesta i prazne tribine. Najbolji igrači su navikli da se hrane energijom sa tribina i okrenu je u nešto pozitivno. Oni manje iskusni se uplaše i ako je meč tesan i počne buka, mogu da se stegnu. Zato očekujem da bude čudnih rezultata u ove dve nedelje“, zaključio je Beker.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar