Foto: EPA/TIAGO PETINGA

Autor knjige "Velika trojka" Bastijen Fašanodlučio je da podeli malo poznatu priču o Novaku Đokoviću.

Početak karijere srpskog asa često je bio pod jednim velom misterije zbog toga što u tom trenutku nije bio toliko popularan u Srbiji, od 2011. godine kreće njegov meteorski uspeh od kada se prati svaki, pa i najmanji njegov potez.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, malo je ko zna za anegdotu iz Portugala kada je Đoković brzo morao da nauči kako da se razume sa navijačima, od tog trenutka nadalje počela je spona koja traje i danas. Đoković je 2007. godine pre turnira u Estorilu odlučio da ode na meč Benfike i Sportinga u nedelju uveče pre turnira, pa je čak i propustio žurku igrača. Sledećeg dana mu je Benfika poslala personalizovani dres, na leđima je bio broj četiri i prezime srpskog tenisera.

Iako je Benfika popularna i van Lisabona nije očekivao da je Estoril zapravo mesto u kom dominiraju navijači Sportinga.

U trenutku kada je izašao na teren protiv Igora Andrejeva, a onda je usledila lavina zvižduka. Pojavio se u dresu Benfike, za koju nije shvatao da je omražena među tim navijačima. Kako mu je sve bilo nejasno, obukao je dres i posle meča, a upravo aplauza, koji je očekivao, dobio je salvu zvižduka.

Onda je ključna bila uloga organizatora turnira koji su mu pojasnili o čemu se zapravo radi, pa se Đoković nakon toga šalio i na konferenciji za medije. Na kraju je Đoković osvojio titulu tako što je u finalu savladao Rišara Gaskea sa 7:6, 0:6, 6:1.

Nakon meč lopte je bacio majicu u publiku, pa je morao da pronađe drugu majicu. Ubrzo je pronašao crveni dres iz torbe. Nije to bio dres Benfike, već Srbije.

Naravno, Gaske ga je okupao šampanjcem, a četiri godine kasnije je 2011. godine dobio još jedan dres od Benfike. I ovaj je bio personalizovan, ali je sada stajao broj 1 jer je upravo postao najbolji na svetu.

BONUS VIDEO Nestvaran poen Đokovića i Medvedeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar