Foto: Printscreen Youtube / Swishculture

Andrej Stojaković, sin proslavljenog srpskog košarkaša Peđe Stojakovića odgovarao je na pitanja novinara na prestižnom turniru.

Andrej je deo „McDonalds All American“ izbora, gde je između ostalog govorio o svojoj igri, basketu sa ocem, Grčkoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Uveren je da bi sada pobedio svog oca kada bi igrali jedan protiv drugog i naveo dobar argument za to.

„Ne može da se kreće kao što je mogao nekada, ali stvari postaju problematične kada dođe do šuterskog takmičenja“, rekao je Andrej kroz smeh.

„Ne znam. Neki rezultat možda 11:3 ili 11:4. I dalje može da šutira. Ključ je da mu ne daš prvu loptu. Ako se ne zagreje, dobar sam. Šta je kompetitivnije nego takmičenje u šutiranju. Može da se zagreje i moraš da budeš savršen da bi ga pobedio“, kaže Peđin sin tvrdeći da bi sličan rezultat u basketu bio i kada bi Peđa prvi dobio loptu.

Istakao je da je njegov recept da nastavi da radi kroz uspone i padove, svestan da ne može da bude „ravna linija“ i da će na kraju sve vredeti.

Slično je svojevremeno razmišljao i Dražen Petrović o kom su takođe pitali Stojakovićevog sina, baš kao i o Vladu Divcu.

„Moj tata je bio veliki fan Draženove igre. Znate, moj otac i Vlade su kao braća. Često sam viđao Divca i davao mi je mnoge savete. Tata je prolazio kroz uspone i padove Kingsa zajedno sa Vladom. Stalno mi govori da ne obaraćam pažnju na to šta se desilo prošle noći ili pre nedelju dana“, kaže Andrej.

Upitan da li gleda evropsku košarku zbog korena iz Srbije i Grčke, napominje da je Peđa često pričao o tome.

„Zbog vremenske razlike ne pratim mečeve, ali jesam pratio neke evroligaške utakmice. Olimpijakos dosta dobro igra u Grčkoj. Srećan sam da grčki i srpski timovi igraju dobro u Evroligi. Drago mi je da predstavljam te dve države“, rekao je Andrej Stojaković.

Kada je reč o reprezentativnom opredeljenju, njegov status je po tom pitanju do sada bio enigma, mada se činilo da je Andrej bliži tome da predstavlja Grčku, odakle mu je majka Aleka.

Srećan je i zbog uspeha Sakramento Kingsa ove sezone, posebno zato što je to malo ko očekivao. Domantasa Sabonisa je označio kao ključnu kariku što su navijači Kingsa opet srećni i što će igrati plej-of.

BONUS VIDEO: Sin srpskog „snajpera“ i nova nada naše košarke, barem se nadamo tome

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar