Novak Đoković Australian Open 2019. Novak Djoković
Novak Đoković Australian Open 2019. Foto: EPA-EFE/JULIAN SMITH

Danijel Endrjuz, premijer Viktorije predstavlja front sa strane države, prema Teniskom savezu Australije i igračima koji ne žele da se vakcinišu protiv korone.

PROČITAJTE JOŠ:

Endrjuz i Australijanci stoje pri stanovištu da se nevakcinisanim igračima ne treba dozvoliti da uđu u tu zemlju, što samim tim povlači i činjenicu da više tenisera ne bi moglo na Australijan Open.

Novak Đoković se kao najtrofejniji šampion turnira u Melburnu svakako stavlja u prvi plan, jer ne želi da priča o tome da li se vakcinisao, ili nije.

Viktorija se otvara od petka, jer se stiže do ciljne tačke od 80 posto vakcinisanih protiv spomenutog virusa, a u Australiji su na snazi bile neke od najrigoroznijih mera borbe protiv njega.

„Kad ste u ovoj fazi pandemije, onda morate da imate širi fokus i to je tačno ono što će novi planovi da sadrže“, rekao je Endrjuz za australijski Radio ABC.

Njegova Vlada je bila kritikovana zbog strogih mera, zbog kojih su između ostalog prošle godine svi teniseri i teniserke bili u dvonedeljnom karantinu pred AO.

„Pokušajte da uđete u SAD, mnoge zemlje Evrope, delove Azije a da niste vakcinisani. Nećete dobiti vizu. Zašto bi onda ovde bilo drugačije? Ne mislim da ima tu mnogo šta da se kaže, ako želite jednu od tih viza ili da dođete ovde, morate da budete vakcinisani duplom dozom jer će svi igrači biti vakcinisani, svi zaposleni takođe. S razlogom stoji to da ako želite da uđete u zemlju i budete deo turnira – morate biti vakcinisani“, kategoričan je Endrjuz.

Teniska asocijacija za žene je prethodno uputila mejl da bi igračice mogle da igraju i nevakcinisane, ali bi bile u karantinu dve nedelje, turnir bi igrale u „mehuru“, a oni vakcinisani igrači i igračice su potpuno slobodni da se kreću.

Endrjuz kaže da bi bio dvostruki standard kada bi nekim igračima bilo dozvoljeno da igraju, a da nisu vakcinisani.

BONUS VIDEO: Poštar iz Pavlovaca o sprecifičnom poklonu za Novaka Đokovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare