Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Organizatori Australijan opena doneli su odluku da na prvom grend slemu u sezoni neće biti linijskih sudija, što je promena za koju se Novak Đoković zalagao poslednjih meseci.

Zbog toga će svaki poen kontrolisati „Oko sokolovo“, a ovaj sistem se koristio često i u drugom delu prošle sezone zbog pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, sudije će biti angažovane na kvalifikacijama za ovaj grend slem koje će se održati u Dohi za muškarce i u Dubaiju za dame.

Đoković je nekoliko puta javno isticao da je neophodno da tehnologija postane još veći deo „belog sporta“. Hok-aj sistem će greške svesti na minimum jer je mašina zvanično sto odsto tačna.

Stav Đokovića ne podržavaju svi ljudi u svetu tenisa, pa su Rafael Nadal i Martina Navratilova bili među najglasnijima da linijske sudije nastave da rade posao.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Još jednom je predlog Novaka usvojen, baš kao što se nešto ranije desilo i kada su u pitanju novčane premije u ranim kolima turnira koje su sada značajno veće nego prethodnih godina, iako je nagradni fond ostao nepromenjen (71,5 miliona australijskih dolara).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare