Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Miomir Kecmanović će dugo pamtiti 12. septembar 2020. godine i grad Kicbil jer je u polularnom zimskom centru, osvojio svoj prvi profesionalni teniski trofej u karijeri.

Teniser iz Beograda, koji je nedavno napunio 21 godinu, odigrao je zaista impresivno na ovom turniru Serije 250.

PROČITAJTE JOŠ:

U finalu je bio bolji od Nemca Janika Hanfmana, 118. tenisera na svetu, 6:4, 6:4, a posledica je da će prema projekciji ATP liste za ponedeljak napraviti skok od osam mesta, sa 47. na 39. mesto.

PROČITAJTE JOŠ: Kecmanović osvojio prvi ATP trofej u karijeri

Miomir je tako ispravio ono što je propustiuo pre godinu dana u finalu turnira u Antaliji kada je imao meč loptu, ali je nije iskoristio i titulu je uzeo Italijan Lorenco Sonego.

Sada jednostavno nije dozvolio da propusti drugu priliku.

„Neverovatan je osećaj, osvojio sam prvu titulu! Jako naporno sam radio da se ovako nešto dogodi, zato je sve ovo posebno. Ovo je bio i prvi turnir u ovoj korona godini sa publikom na tribinama. Hvala svima koji su me podržali. Pokušao sam da se tokom meča koncentrišem na poene i ne mislim mnogo o tituli. Ovo mi je bio prvi turnir u Kicbilu i drago mi je da sam došao ovde“, rekao je Kecmanović.

Prisetio se tog finala Antalije i poraza u finalu.

„Prošle godine me je bolelo što nisam uspeo da dobijem to finale. Imam mnogo više iskustva nego tada i mnogo mi znači kada znam da sam u stanju da osvojim titulu. Poslednji gem meča možda nije bio tako lep, bilo je definitivno vrlo teško. Pokušao sam da ne mislim da je to poslednji gem u meču, trudio sam se da servisom pogodim željeno mesto. Na sreću, uspeo sam u tome“, zadovoljan je teniser  koji godinama unazad živi i trenira na Floridi.

Hanfman je rekao da je razočaran zbog poraza jer je računao da bi mu trijumf doneo ulazak u Top 100.

„Pomalo sam razočaran, bavio sam se kalkulacijama danas. Na kraju, moram da budem realan i da kažem da je ovo ipak bila jedna uspešna nedelja za mene“, rekao je teniser iz Minhena.

Kecmanoviću je za trijumf osim 250 ATP poena pripao i nagradni ček na 24.880 evra, dok je Hanfman dobio 19.795 evra.

nagradni fond turnira je iznosuio 400.335 evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar