Foto: EPA-EFE/DAVID GUZMAN

ATP je na novom udaru kritika, ovaj put, oglasio se revoltirani Džon Izner, koji je organizaciju nazvao srušenim sistemom.

PROČITAJTE JOŠ

Na objavu da je ozbiljno srezan budžet za Majami, gde će totalni fond biti 6,68 miliona dolara (2019. je bio 16.7 miliona), Džon Izner je imao šta da kaže.

„ATP je srušeni sistem. Igrači i turniri kao ‘partneri’ bi trebalo da rade, ali srezavanje budžeta za 60 posto, uz čak 80 posto za šampione, ipak je previše za najjače događaje koje pokrivaju TV prava, sponzorstva i novi odobreni prihod od klađenja. Promoteri poseduju imovinu koju cene i imaju beskrajno vreme da to monetizuju, dok igrači imaju kratko vreme da maksimizuju talente. To je pokvaren sistem. Tenis muče sukobi i neostatak trasparentnosti“, naveo je Izner.

On smatra da je trebalo napraviti drugačiju raspodelu novca.

„Dakle, igračima bi trebalo da se smanje prihodi za 60 posto, a šampionima za 80 posto, dok će rukovodioci ATP-a zadržati pune zarade, naknade i pokrivanje troškova? Hajde neka mi neko to predstavi tako da ima smisla. Izgleda malo licemerno, zar ne mislite tako“, zapitao se Izner.

Poređenja radi, osvajači titule u singlu će dobiti 300.110 dolara, 2019. je prihod bio 1.35 miliona dolara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar