Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Rišar Gaske, nekada sedmi igrač na ATP listi, smatra da je ATP u stanju potpunog rasula i da katastrofalno rukovodi u situaciji pandemije koronavirusa.

Gaske, koji je u karijeri osvojio 15 titula, rekao je za „L’Ekip“ da igrači nemaju dobru komunikaciju sa čelnicima ATP i da nedostaje transparentnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

„ATP je katastrofa. Ništa ne govore igračima. Potpuno su izgubljeni. Ništa se ne kaže na Zum konferencijama, zato im i ne prisustvujem“, rekao je 34-godišnji teniser.

Jedan od igrača sa najlepšim jednoručnim bekhendom, smatra da se nacionalne teniske federacije ne ponašaju na adekvatan način i da su igračke u rukama ATP. On je posebno bio oštar prema situaciji u vezi sa održavanjem US Opena.

„Krovne organizacije odlučuju. Predsednik Teniske federacije Francuske Bernar Gvidičeli kao i oni iz Američke teniske  federacije nisu ti koji odlučuju. Federacije su obične marionete. Ideš u hotel, ostaješ u sobi, neko ti donosi hranu, izađeš da igraš. Tu na US Openu mora da ima i previše pravila“, kaže Gaske.

Njemu posebno smeta što je raspored takmičenja sabijen u dva meseca i što će tokom tog perioda biti održani i US Open i Rolan Garos.

„Od početka sam pričao o tome kako će tenis biti sport koji će biti najteže pogođen ovom vrstom pandemije. To se potvrdilo tačnim. Sad smo u totalnoj konfuziji. Ništa se ne zna ni o mogućem karantinu po povratku iz SAD. Avioni? Ne možete trenutno da bukirate letove. Niko ništa ne zna“.

On se zalaže za skraćenje mečeva i priznaje da više ne može da gleda duge mečeve čak ni Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

„Sa ATP ne možete ništa da uradite. Otvoriš usta, kažeš nešto loše, rebnu te kaznom od 3.000 dolara. Tvoj trener nešto šapne, opet te kazne. Nepodnošljivo je. Ne mogu više ni Rolan Garos da gledam. Pogotovo mečeve u četiri ili pet setova, makar igrali i Federer i Nadal. Mi smo jedini sport u kojem igrate duže od četiri sata. Postoje stvari koje nas navode da razmišljamo o skraćenju mečeva“, zaključio je francuski teniser.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram