Andrea Jaeger Foto:Maurice Ross / The Photo Access / Profimedia

Odlučila je o svemu javno da govori

Nekadašnja druga teniserka sveta i jedna od najtalentovanijih u „belom sportu“, Andrea Jeger, dala je intervju u kojim je šokirala javnost priznanjem da je imala velik broj incidenata u kojima je seksualno uznemiravana najmanje 30 puta.

PROČITAJTE JOŠ:

Andrea sada ima 57 godina i svojevremeno je osvojila deset turnira, a igrala je i finale Rolan Garosa i Vimbldona.

Iz tenisa je morala da se povuče već u 19. godini, zbog hronične povrede ramena i čak sedam operacija.

„Imala sam najmanje 30 incidenata sa jednim određenim članom WTA osoblja. Bili su to fizički pokušaji u svlačionici na početku moje karijere. Ta konkretna radnica imala je veliki problem da drži ruke uz sebe“, rekla je Andrea za „Independent.“

Imala je problema i sa još jednim članom WTA, a incident se dogodio u njenom stanu.

„Išla sam sa njom i njenom devojkom kolima. Kad smo stigli do mog stana, ispratila me je do vrata i probala je nešto da učini. Pokušavala je da me poljubi. Bilo mi je toliko mučno da sam puzala uz stepenice pokušavajući da ne povratim i da me tata ne vidi“.

Jegerova kaže da su joj služili i alkoholna pića posle jednog turnira 1982. godine, ali kada se požalila dobijala je samo pretnje.

„Svaki put kada sam pokušavala da se zauzmem za sebe, oni su mi pretili da će neko biti povređen. Rekli su da će, ako kažem još jednu reč o tome, povući stipendiju moje sestre sa Stenforda“.

Jegerova je bila najbolje plasirana 17. avgusta 1981. godine kada je zauzimala drugo mesto na svetu. Osvojila je jedan gredn slem (Rolan Garos) u konkurenciji dublova, a tokom karijere osvojila je više od milion dolara.

Andrea Jaeger Foto:Maurice Ross / The Photo Access / Profimedia

BONUS VIDEO Alarm prekinuo meč Đokovića, Novak seo u stolicu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar