Foto: Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Najbolji teniser sveta još uvek nije siguran da li će igrati u Sjedinjenim Američkim Državama. Na nesreću, nije siguran i da neće igrati.

To neznanje mu sigurno stoji negde u glavi, iako pokušava da se fokusira samo na aktuelni trenutak i meč protiv Danila Medvedeva u polufinalu turnira u Dubaiju (500) od 16.00.

PROČITAJTE JOŠ

Džejms Blejk, direktor mastersa u Majamiju (19. mart – 2. april), i dalje veruje da bi Đoković mogao da zaigra na Floridi.

„Pravila se zvanično menjaju 11. maja, ali mi smo od američke vlade zatražili izuzeće, jer zaista ne vidimo da njegovo igranje ovde predstavlja opasnost. Oni su taj datum postavili zbog kalendara, ali turnir ne možemo da organizujemo posle 11. maja pa bismo voleli da Đoković igra ovde. Istakli smo činjenicu da bi to bilo dobro za privredu, zajednicu Majamija i za ljubitelje tenisa širom sveta koji žele da vide velikog šampiona u ovom gradu“, rekao je Blejk.

Ipak, ogradio se od svega.

„Videćemo da li je delotvorno, ali nažalost ništa nije u našim rukama. Pozvan je, na listi je učesnika… Osvajao je ovaj turnir šest puta i voleli bismo da ima priliku da igra za sedmi trofej. Uradili smo sve što smo mogli. Ako Đokoviću bude dozvoljeno da igra u Indijan Velsu, bićemo spremni da ga dočekamo i u Majamiju“, završio je Blejk.

BONUS VIDEO Magičan volej Novaka naterao Hurkača da „poleti“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar