Foto: EPA/ALI HAIDER

Ana Ivanović, nekada najbolja igračica sveta, 2008. je osvojila jedinu grend slem titulu u karijeri na Rolan Garosu. Srpska teniserka, koja je okončala karijeru u decembru 2016, pričala je o svojim prošlim danima, a otkrila je i sa kim joj je bilo najteže da igra.

Za očekivati je bilo da Ana izjavi da je to bila neka od tada najjačih igračica sveta, Poput Žistin Enan ili Kim Klajsters, takođe i sestre Vilijams, ali Ivanovićeva je iznenadila mnoge svojim izborom.

PROČITAJTE JOŠ:

U izjavi za „Eurosport“, bivša broj jedan svetskog tenisa je rekla da joj je najteža rivalka bila Čehinja, Karolina Pliškova.

„Za mene je najteže bilo igrati protiv Karoline Pliškove. Bilo je jako teško sa njom. Poslednjih nekoliko godina moje karijere igrale smo nekoliko puta  i prilikom čitanja njenog servisa niste očekivali da loptica ide putanjom kojom je išla. Umela je jako dobro da sakrije svoju igru, a ja sam jedna od onih igračica koje vole da ‘čitaju’ potez protivnika i potom igram svoju igru. Zato i volim da igram na šljaci. Sa njom je to bilo jako teško činiti“, priznala je Ana.

Barbara Šet, koja je razgovarala sa Ivanovićevom, imala je slično mišljenje u vezi sa igrom Čehinje koja je osvojila 16 titula i zaradila gotovo 20 miliona dolara od turnirskih nagrada.

„Ona je zaista u stanju da rano uspostavi kontrolu u razmeni udaraca, ne daje vam uopšte vremena na reakciju. Nisam igrala sa njom, ali mogu da zamislim koliko je to neugodno“, kaže Barbara.

Ana je dodala i ovo:

„Ne ulazite u razmenu sa njom, a uz sve to ima odličan servis. Zaista dobro krije udarce, nije lako uočiti njen naredni potez“.

Poznato je da su Ana i Kim Klajsters, koja je sa 36 godina najavila da će se vratiti tenisu, veoma dobre prijateljice. Ana ima samo reči hvale za koleginicu i nekada veliku rivalku.

„Gledala sam neke od njenih mečeva i mislim da je zadivljujuće dobro udarala lopticu. Nadam se da će se vratiti na nekadašnji nivo. Lično, mislim da joj u tome neće biti lako posle tako duge pauze“.

Klajstersova se prvi put povukla 2007. godine, da bi se potom vratila pet godina kasnije. Ovo je njen novi povratak takmičenjima.

„Neverovatno je šta je postigla. I dalje je jako poštujem, teško je i zamisliti da se rešila na povratak pošto je rodila troje dece. Ne zato što nije spremna, već zato što vađe telo reaguje različito. Kada ste van takmičenja shvatite koliko je važno tempirati formu, a ona je poprilično dugo bila van svega“, zaključila je Ivanovićeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar