„Federer nije najbolji u svojoj eri – to je Novak“

Tenis 04. jun. 202013:59 > 14:30
Podeli:
Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Pet Keš, nekadašnji australijski teniser, naveo je da je Novak Đoković najbolji teniser u eri Rodžera Federera.

On je razgovarao sa čuvenim novinarom Ubaldom Skanagatom, koji je najpre priču počeo temom koja je okupirala javnost proteklih meseci – koronavirusom.

„Nema vakcine koja radi, nema vakcine uopšte. Biće potrebne godine da se nađe prava vakcina, a virus će se menjati“, naveo je Keš.

Ubaldo je skrenuo priču na „veliku trojku“.

„Novak, Rodžer i Rafa su monstrumi. Oni nisu normalni ljudi, ljudska bića… Niko ne može da uradi ono što oni rade. Morate da imate drugačiji mentalitet u odnosu na normalne osobe. I Endi Mari ima to. Morate da imate opsesiju, bez obzira na to što ste vrhunski sportista“.

Tema „ko je najbolji“ nije mogla da bude izbegnuta.

Foto: EPA-EFE/ADRIAN DENNIS

„Pa, Federer bi mogao da bude najbolji u svim generacijama, dvadesetih, tridesetih, šezdesetih… Rafa i Novak su doneli nešto novo, posebno Rafa. Fenomenalno je kako uspeva da igra na šljaci. Novak može to da radi na svim podlogama, Rafa ne može da dobije Rodžera na travi. Ako bi trebalo da izberem, to je jasno Đoković je najbolji. On je monstrum, on igra i pobeđuje njih na njihovim najboljim podlogama. Mnogi govore da je Federer najbolji svih vremena, ali on nije najbolji u svojoj eri“.

Keš je posebno govorio o udarcima koje izvode najbolji igrači sveta.

„Nadal je odveo tenis na viši nivo. Nikada nisam video da neko tako udara levom rukom. Ludačka rotacija loptice. Đoković je nezaustavljiv kada je u najboljoj formi. Gledao sam ga na Australijan openu, bio je toliko jak na mreži. Nije u najboljih četiri u tom segmentu, ali on nema slabe poene“.

Bez obzira na prethodne reči, Keš je naveo da bi najpre platio kartu da gleda Federera.

„Posle stiže Nadal, dalje Đoković, pa Mari. Vavrinka takođe i Fabio Fonjini. On je moj omiljeni igrač. Tako lepo udara lopticu, tako lako… I nikada ne znaš kada će poludeti! Volim da ga gledam“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar