Ana Ivanović
Ana Ivanović Foto: EPA/MARIJUAN MURAT

Ana Ivanović, bivša prva teniserka sveta, hvalila je igru Janika Sinera, aktuelnog šampiona Australijan opena.

„Bilo je to neverovatno. To kako je igrao ceo turnir. Pokazao je mentalnu snagu i izdržljivost. Način na koji udara lopticu, bilo je to lepo gledati“, rekla je Ana Ivanović u intervjuu za „Ubi Tenis“.

Pročitajte još

Ona sa Sinerom ima jednu zajedničku stvar, trenera Darena Kejhila.

„Italijan je silno napredovao radeći sa njim, a Australijanac je jedno vreme radio i sa njom kao deo Adidasovog razvojnog programa“.

Siner je na putu do trofeja na Australijan openu pobedio, između ostalih, i Novaka Đokovića u polufinalu.

„Uživala sam radeći sa Darenom jer on ima ogromno poznavanje tenisa. Uvek mi je davao najbolje savete u trenucima kada sam pod pritiskom. Uvek nađe reči da me smiri i uputi na pravi smer. Veoma sam srećna što sam ga videla u Janikovom boksu“, dodala je Ana.

Otkako je osvojio svoj prvi grend slem, Sinerova popularnost na društvenim mrežama je značajno porasla.

„Sada su druga vremena, prisustvo na društvenim medijima je veće nego kada sam ja 2008. osvojila Rolan Garos. Najvažnije je da sledi svoj put i da trenira, sigurna sam da to već radi. Ima dobar tim i sistem koji ga podržava, tako da može da se fokusira na ritam i ciljeve“, dodala je Ivanovićeva.

Analizirala je Sinerovu igru.

„Ima veoma dobar stil igre u celini. Mentalno je i fizilčki jak. Ako nastavi da radi ovo što sad čini slede mu mnoge grend slem titule. Uživam da ga gledam. Deluje i da je veoma dobra osoba, što je lepo videti“, zaključila je srpska bivša teniserka.

Ana Ivanović je karijeru završila 2016. godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar