Novak Đoković i Rafael Nadal Foto:REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ameli Morezmo je dala odgovor na pitanje koje su svi imali.

Rafael Nadal je u četvrtfinalu Rolan Garosa savladao Novaka Đokovića rezultatom 3:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 i plasirao se u polufinale gde ga očekuje duel sa Aleksandrom Zverevim.

PROČITAJTE JOŠ

Bivša francuska teniserka, sada direktorka Rolan Garosa Ameli Morezmo je dobila brojna pitanja o tome kako je došlo do izbora da Đoković i Nadal nastupe tako kasno u utorak uveče.

„Nije sve tako prosto. Ovo je prva godina u kojoj sam ja direktorka turnira i još učim stvari u vezi sa organizacijom. Iskreno, znala sam da će biti pitanja oko kasnog termina, a neka pitanja još imam i ja. Razgovaraćemo detaljno o našim odlukama i sve ćemo detaljno ispitati. Mogu samo da kažem da kasni termini nisu uticali na gledanost u velikoj meri, jedino su na duelu Cicipasa i Muzetija neki navijači otišli pre kraja. Osim toga, nisu se svi dueli završili tako kasno kao meč Rafe i Novaka. Ne znam, možda nisam objektivna“, izjavila je Ameli Morezmo.

Samo je jedan ženski duel odigran u večernjem terminu, ali Morezmo smatra da je to opravdano.

„Kao žena i nekadašnja teniserka moram da kažem javno da mečevi muškaraca privlače veću pažnju publike. Od početka turnira sam pokušavala da pronađem ženski meč koji bi bio centralni duel dana. Bilo je tu nekoliko parametara koje je trebalo ispuniti, razmišljali smo o tome, ali nismo uspeli da pronađemo pravi meč. Nije bilo tako jednostavno naći rešenje, posebno u prvoj nedelji“, zaključila je Morezmo.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare