Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Favoriti ispunili očekivanja.

Mladi Karlos Alkaraz plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pošto je sa 3:0 pregazio 30. igrača sveta, Sebastijaana Kordu iz Sjedinjenih Američkih Država – 6:4, 6:4, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ...

U prvom setu odlučujući je bio treći gem kada je Alkaraz stigao do brejka, da bi u narednom gemu u kom je Amerikanac servirao mogao do još jednog, ali je propustio dve brejk šanse. Ipak, uspeo je da prvi deo igre reši u svoju korist sa 6:4.

U drugom setu Korda je zaigrao nešto bolje, imao prvi dve šanse za brejk, nije uspeo, u narednom gemu Alkaraz je došao do čak tri šanse, treću pretvorio u 3:2.

Potom je u devetom gemu Alkaraz imao čak pet šansi da na servis rivala povede sa 2:0, nije iskoristio nijednu, ali jeste drugu na svoj servis.

U trećem setu ponovo je Alkaraz odbio nalet rivala, sprečio tri brejk šanse, da bi od rezultata 2:1 za Kordu rivalu dopustio samo četiri poena do kraja meča. Pet vezanih gemova i prolaz u osminu finala.

Tamo ga čeka Karen Hačanov, koji je sa 6:2, 7:5, 5:7, 6:4 bio bolji od Kamerona Norija.

Dalje je prošao i Saša Zverev, pošto je protiv Brendona Nakašime iz SAD slavio sa 7:6, 6:3, 7:6, a u narednoj rundi će igrati protiv jednog od najvećih iznenađenja turnira, Bernabea Zapate Miraljesa.

BONUS VIDEO Barbara Šet za Nova.rs otkrila kakav je Novak kada se ugase kamere

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar